MUKE

RADONJIĆ OTKRIO LOŠU VEST - BEZ VAŽNOG IGRAČA BAR MESEC DANA! Trener Zvezde se oglasio o problemima, spomenuo i Topića!

Autor Nemanja Stanojčić

Posle trijumfa protiv Krke Dejan Radonjć je pričao i o velikim problemima. Kapiten neće skoro na parket.

Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda mts

Crvena zvezda je upisala novu pobedu u regionalnom takmičenju. U "Pioniru" je lako i ubedljivo savladala Krku (76:56). Izuzev prve četvrtine u kojoj je postojala rezultatska neizvesnost u nastavku meča je sve išlo po planu domaćeg tima. U centru pažnje bio je sin Milenka Topića, Nikola Topić (16).

Mladi košarkaš je dobio šansu zbog povreda Branka Lazića, Ostina Holinsa i Maika Cirbesa i to je iskoristio na pravi način. Za 16 minuta je upisao četiri poena, uz pet asistencija, tri izgubljene i dve ukradene lopte. Dovoljno da dobije aplauz sa tribina.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić nije želeo previše da priča o mladom igraču, svestan da je pred njim još mnogo posla i dokazivanja do ulaska u seniorski tim, uz to je otkrio i jednu lošu vest...

"Čeka ga rad i da se razvija", kratak je bio Radonjić.

Potom je otkrio da u skorije vreme sigurno neće zaigrati kapiten Lazić, kao da nije poznato ni kada bi Holins mogao na parket.

"Lazić će sigurno biti van terena ne manje od mesec dana, možda čak i više. Kod Holinsa teško da će igrati na ova dva evroligaška meča koja slede. Videćemo. Nadam se da će da se oporavi i da će biti dobro kada bude mogao da nam da ono što nam treba. U ovom trenutku je tako."

Kada je u pitanju sam meč sa Krkom tu nije bilo mnogo dilema.

"Opravdali smo ulogu favorita, uspeli smo da iskontrolišemo utakmicu što je bilo najvažnije. Ritam je žestok, problemi su tu. Trudićemo se da budemo najbolji što možemo do kraja. Dobra je stvar što u ABA ligi imamo još četiri meča. Još dve pobede su nam potrebne da obezbedimo prvo mesto."

Ekipu čeka paklena nedelja, još dva gostovanja, prvo u Minhenu protiv Bajerna, pa u nedelju protiv Žalgirisa u Kaunasu.

"Svako gleda to iz različitih aspekata, ja koji sam tu sa igračima mogu da kažem da ima različitih situacija. Nekada je faza fizičkog i psihološkog zamora takva da donosi neke igre koje nisu najbolje. U ovom trenutku smo uradili onako kako smo planirali da odigramo. Treba ponoviti da je potrošnja ogromna u ovakvom rasporedu i Evroliga i neke odložene utakmice koje treba nadoknaditi. Sve to bez trojice igrača u ovom momentu. Trudimo se da prevaziđemo sve na najbezbolniji način. Napravili smo dobar balans kada su u pitanju ABA i Evroliga. Izdržali smo sve tokom sezone, te dve pobede su nam potrebne za prvu poziciju, pa da vidimo dalje."

Nije se složio sa konstatacijom da je duel sa Bavarcima odlučujući.

"Sticajem okolnosti i nekim našim igrama je došlo do toga da možemo da se borimo u top8. Ne bih ulazio u sferu odlučujućih i sličnih analiza tog meča. Igramo protiv dobrog protivnika i još dva meča posle toga. U ovom sastavu je evidentno da moramo da igramo iznad svojih mogućnosti da bi uspeli nešto da postignemo", zaključio je Radonjić.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt