NOVI MEČ

ZVEZDA U KAUNASU - NE SME DA SE PONOVI MINHEN! Radonjić zna šta je bio problem: Moramo to da popravimo!

Autor Nemanja Stanojčić

Dejan Radonjić zna da u Litvaniji ne sme da se ponovi loša partija kao u Nemačkoj...

Izvor: MN Press

Crvena zvezda nema više ni teorijske šanse da prođe u top 8 fazu Evrolige. Porazom od Bajerna u Minhenu je i defintivno san o četvrtfinalu elitnog takmičenja raspršen. Nema mnogo vremena ni za odmor ni pripremu, pošto je ekipa već otputovala u Kaunas gde je čeka novi duel.

Gostuju Žalgirisu (nedelja, 18.00 časova). Dobro crveno-beli znaju da ne smeju da ponove utakmicu iz "Audi doma" gde su odigrali jednu od najslabijih partija ove sezone. Meč rezultatski nema težinu, ali je jasno da ne smeju da ponove tako lošu igru.

Svestan je toga i Dejan Radonjić. Trener srpskog tima je naglasio da tako nešto ne sme da se dogodi.

"Želimo na prvom mestu da odigramo bolju utakmicu nego prethodnu, na prvom mestu sa više energije. Čeka nas ekipa koja igra dobro na svom terenu, koja je zabeležila neke velike pobede na svom parketu i u prepoznatljivom ambijentu uz veliku i brojnu podršku svojih navijača. I ovaj meč igramo bez Holinsa, Lazića i Cirbesa. Period do utakmice iskoristićemo da se osvežimo i pripremimo za Žalgiris", rekao je Radonjić.

Sa njim se složio i Dejan Davidovac. Podsetio je da posle Žalgirisa ekipu čeka i poslednji meč u eliti protiv Efesa u Beogradu (petak 8. april 21 čas).

"Nikada u bilo kojim okolnostima meč u Kaunasu nije lak. Jedan od pravih domaćih terena, Žalgiris ima bučnu i brojnu podršku gde god da se nalaze na tabeli i u kakvoj god da su formi. Posle Minhena nemamo zaista mnogo vremena za pripremu ovog meča, ali moramo da odigramo mnogo bolje nego u petak i to je uz veću energiju nešto što je osnovni cilj. Bez obzira na položaj na tabeli svaka utakmica u Evroligi ima svoju vrednost i želimo da u dobrom ritmu odigramo mečeve u Kaunasu i u Beogradu protiv Efesa na kraju ove sezone Evrolige", zaključio je Davidovac.

U prvom meču ovih rivala je Crvena zvezda pobedila (73:61).