PORUKA

BEZ RUSKIH KLUBOVA U EVROLIGI SLEDEĆE SEZONE? Bertomeu progovorio o glavnom problemu, šta to znači za Zvezdu i Partizan?

Autor Nemanja Stanojčić

Đordi Bertomeu se oglasio povodom izbacivanja ruskih klubova i narednoj sezoni Evrolige.

Izvor: MN Press

Zbog rata u Ukrajini je Evroliga donela odluku da izbaci ruske klubove iz dva glavna evropsak takmičenja. Tako su eliminisani CSKA, Uniks i Zenit iz elite i Lokomotiva Kubanj iz Evrokupa. Zbog toga se postavlja glavno pitanje - šta će biti sa narednom sezonom.

O tome je već pričao i Nebojša Čović, kao i prvi čovek CSKA Andrej Vatutin. Kako stvari trenutno stoje ruski klubovi se neće vratiti u evropska takmičenja u narednoj sezoni. O tome u prilog govore i reči Đordija Bertomeua.

On je otvoreno pričao o tom problemu i deluje da će se dogoditi novi veliki potresi u ova dva takmičenja. Uskoro bi trebalo da se zna više o tome.

"Još je rano govoriti o tome, treba da vidimo kakva će situacija biti. Jasnije će biti posle fajnal-fora, videćemo kakve će okolnosti tada biti. Ukoliko ostane kao sada, teško da će se ruski klubovi vratiti. Mi ćemo predložiti klubovima neke stvari", rekao je Bertomeu za "MaxBet radio".

Razgovor sa njim je obavljen pre nego što je Monako i definitivno obezbedio plasman u top 8 Evrolige, pa je tada naglasio da će iz Evrokupa u elitu ući samo jedan tim.

"Šampion Evrokupa će sigurno igrati u Evroligi. Finaista zavisi od toga da li će Monako proći u plej-of. Ako u tome uspeju onda će igrati u Evroligi i naredne sezone", rekao je Bertomeu.

Sada se otvaraju nova pitanja i ono glavno za srpsku košarku - šta to znači za Crvenu zvezdu i Partizan? Do Evrolige vode dva puta, osvajanje ABA lige ili titula u Evrokupu, pošto više ne idu finalisti. Ali, to otvara i još jednu opciju. Ukoliko zaista ne bude ruskih klubova u narednoj sezoni postoji opcija specijalne pozivnice...