Podrška

RUSI ODUŠEVLJENI! BRAVO ZVEZDO, USKORO NEĆEŠ BITI SAMA: Posle haosa u Evroligi stali na stranu srpskog kluba!

Autor Nikola Lalović

Košarkaši Crvene zvezde su svojim postupkom oduševili mnoge u Rusiji.

Izvor: MNPRess/Twitter/screenshot/mamilasius

Košarkaši Crvene zvezde nisu nosili transparent sa zastavom Ukrajine na startu meča Evrolige protiv Žalgirisa u Kaunasu i zbog toga su bili izviždani u Litvaniji.

Osim toga na tribinama su se videle NATO zastave, pevale su se pogrdne pesme upućene Srbiji i Srbima, a na kraju je bilo i incidenata sa navijačima crveno-belih. O tome se oglasio klub sa Malog Kalemegdana, kao i neki od košarkaša crveno-belih.

Došla je i podrška crveno-belima iz Rusije, prvo od nekadašnjeg košarkaša Vitalija Nosova, a sada i od predsednika Uniksa iz Kazanja Jevgenija Bogačeva. 

"Igrači Crvene zvezde su postupili ispravno. Mislim da uskoro neće biti usamljeni u ovakvim akcijama. Sve bi trebalo da ide na bolje, da dođe na svoje mesto. A sport da se kloni politike i političkih izjava", rekao je on.

Njegov tim je uz CSKA i Zenit izbačen iz Evrolige zbog rata u Ukrajini, a nakon što su koparkaši poput Ajzee Kenana i Džoša Brauna napustili klub, on veruje da će se uskoro i košarkaši vraćati u Rusiju. 

"Čitao sam da će se legionari uskoro vratiti u naš hokej. To raduje. Dobro im je kod nas, sviđa im se u Rusiji. Siguran sam da će se isto desiti i u košarci", smatra Bogačev.