"To nije sport"

ZVEZDA JE GLASALA PROTIV TOGA, TO ZA NAS NIJE SPORT! Nebojša Čović otkrio – Moguća je velika podela u Evropi!

Autor Nikola Lalović

Nebojša Čović je otkrio kako se Crvena zvezda postavila u situaciji oko ruskih klubova u Evroligi.

Izvor: MN Press

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović oglasio se povodom incidenata koji su se desili na meču Evrolige protiv Žalgirisa u Kaunasu.

Pričao je o transparentima, zastavama i reakcijama navijača, kao i o situaciji sa reakcijom porodice Erona Vajta na sve što se dešavalo. Na kraju se osvrnuo i na sakncije koje trpi Rusija, ali i ruski sportisti.

Naglasio je da on smatra da su sankcije prema sportistima nepravedne, ali da se ne treba začuditi ukoiliko dođe i do dubokih podela u evropskom sportu.

"To je histerija, to je ludilo sa preko 6.000 sankcija koje su uvedene Rusima. Na žalost ne mislim da će Rusi moći da se takmiče. Moguće su i razne podele, da imate zapadne i istočne sisteme takmičenja. Odraziće se ova situacija i već se odražava na sport", zaklučio je Čović.

On je otkrio i kako se klub postavio po pitanju isključenja ruskih timova iz Evrolige. Glasalo se za to da li će se rezultati timova iz Rusije potpuno izbrisati, a crveno-beli su glasali protiv toga.

"U Evroligi su brisani rezultati protiv ruskih timova kao da nikada nisu postojali, a Zvezda je glasala protiv toga. Mi mislimo da to nije sport", kratak je bio Čović.