Svaka čast

SRPKINJE OSVOJILE EVROLIGU! Bravo Jelena, bravo Nevena – utišale su Istanbul!

Autor Mladen Šolak

Pobeda za pamćenje mađarskog tima, novog šampiona Evrope.

Izvor: YouTube/Euroleague Women

U sjajnom ambijentu u Istanbulu, košarkašice mađarskog Šoprona pobedile su Fenerbahče 60:55 u finalu Evrolige. Pred 9.500 gledalaca, u trijumfu novog prvaka Evrope učestvovale su i poznate srpske košarkašice, Jelena Bruks i Nevena Jovanović. I one su stavile pečat na istorijski uspeh.

Pred navijačima zbog kojih se o ženskoj Evroligi priča i van Evrope, Šopron je uprkos predviđanjima savladao domaće i postao prvi mađarski klub na tronu Starog kontinenta. Pritisnute očiglednim pritiskom, košarkašice Fenera ubacile su samo dva od prvih 15 šuteva, što su Jelena, Nevena i saigračice iskoristile i trijumfovale za pamćenje.

Za najbolju igračicu proglašena je Gabi Vilijams iz Šoprona, koja se istakla i u napadu (16 poena) i u odbrani, u kojoj je Fenerbahčeu oduzela četiri lopte. Uz takvog protivnika i uz ogroman teret na leđima, turski tim je do poluvremena ubacio samo 19 poena, a pojedine igračice domaćina imale su katastrofalnu šutersku noć.

"Šta mogu da kažem? Došli smo u Istanbul i osvojili smo Evroligu. Pre ovog vikenda radili smo mnogo i postavili taj uspeh za cilj. Neverovatan je osećaj ostvariti ovako nešto i osetiti sve ovo. Došli smo ovde i zadržali smo Fenerbahče na manje od 60 poena. Igrali smo paklenu odbranu", rekao je trener šampionki Evrope, David Gašpar.

Ovako je izgledalo finale:

Šopron Fenerbahče
Izvor: YouTube/Euroleague Women

Tagovi