Uživo

ZVEZDA NA POBEDU DO CILJA: Pao je i FMP, sada u Podgoricu po PRVO mesto!

Ekipa Dejana Radonjića u "Pioniru" savladala tim iz Železnika i dodatno se približila osvajanju pol-pozicije.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda pobedila je FMP 90:82 (21:25, 30:25, 24:12,15:20) i napravila još korak ka overavanju prvog mesta pred plej-of. Za to će joj biti potrebna još jedna pobeda u preostale tri utakmice - protiv Budućnosti u subotu, ili posle toga protiv Borca i Igokee.

Iako su "panteri" bolje počeli u Pioniru i zapretili timu Dejana Radonjića vođstvom 21:9, Dejan Radonjić je u prvoj četvrtini podigao sa klupe Nikolu Kalinića, a on je sa Stefanom Markovićem našao rešenje za crveno-bele na obe stane terena.

Posle početne nervoze, favorit je trojkama tog iskusnog dvojca ušao u napadački ritam, postepeno je zaustavljao najboljeg igrača FMP-a Brajsa Džonsa i u drugom delu ga potpuno "uštopovao". Zahvaljujući tome, crveno-beli su u trećoj četvrtini dopustili gostima da ubace samo 12 poena i tu je praktično bio kraj, jer je na semaforu 10 minuta pre kraja pisalo 75:62. To vođstvo ni u jednom trenutku nije bilo ugroženo u završnici.

Radonjić je podelio minutažu svim igračima, a najefikasniji su bili Luka Mitrović sa "dabl-dabl" učinkom (17 poena i 10 skokova), kao i Stefan Lazarević, Ognjen Dobrić i Nikola Ivanović. Svi su ubacili po 12 poena.

Sa druge strane, FMP je bez iskusnog Danila Tasića odigrao rasterećeno, jer je već izborio mesto u plej-ofu. Najveći otpor favoritu pružio je snažni nigerijski centar, Ebeka Izundu, strelac 23 poena.

ZVEZDA: Lazarević 12, Volters 7, Davidovac 8, Mitrović 17, Kalinić 5, Dobrić 12, Holins 7, Ivanović 12, Marković 3, Vajt 7, Kuzmić, Topić.

FMP: Pavićević 7, Vujičić, Džons 19, Šaranović 4, Radonjić 10, Izundu 23, Simović 2, Nerandžić 8, Stepanović 7, Manojlović, Lakić 2.

Pročitajte tok meča klikom na "Razvoj događaja".

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
19:49

KRAJ UTAKMICE! POBEDA ZVEZDE 90:82

Crveno-beli su došli na jednu pobedu od osvajanja pol-pozicije u ABA ligi.

19:47

Atraktivno "kucanje" Ostina Holinsa za kraj

Amerikanac je izveo jako težak potez, zakucavanje iz "ukrštenog koraka" i zaslužio aplauze sa tribina. Tim košem podigao je razliku na "plus 14" (90:76), čime je stavio tačku na utakmicu.

Izvor: MN Press

19:42

Meč ulazi u miran kraj

Brajs Džons ubacio je atraktivnu trojku za FMP, ali je Zvezdino vođstvo i dale konstantno i čvrsto (84:72). Pet minuta pre kraja, Stefan Lazarević pogotkom posle prodora gura crveno-bele ka još jednom trijumfu u ABA ligi.

Izvor: MN Press

19:31

Kraj treće četvrtine, Zvezda vodi 75:62

Zvezda je u ovoj deonici zadržala "pantere" na samo 12 poena, "uštopovan" je Brajs Džons i to se osetilo u igri tima iz Železnika.

Izvor: MN Press

19:16

Sada crveno-beli kontrolišu rezultat

Nikola Kalinić dobio je snažan udarac Šaranovića, raskrvavljena mu je usna, ali je ostao u igri i u ovim trenucima pravi velike probleme "panterima".

Zvezda na polovini treće četvrtine vodi "plus 10" (64:54), a Ostin Holins prvi put se vraća na teren od trećeg minuta, kada je izašao zbog tri brze lične greške.

19:00

18:49

Zvezda vodi na poluvremenu

Luka Mitrović je pogodio uz prekršaj Alekse Stepanovića i potom iskoristio slobodno bacanje za vođstvo Zvezde 49:48. Potom je u narednom napadu iskoristio još penala, za Zvezdinih 51:48.

Na poluvremenu je prednost domaćina poen - 51:50.

18:37

FMP održava prednost kroz 2/4

Snažni Izundu je uhvatio ofanzivni skok i ukucao loptu za 36:30 za FMP. U sledećem napadu Brajs Džons je našao Šaranovića, a on je pogodio za "plus 8" gostiju. Radonjić opet mora da reaguje tajm-autom.

Izvor: MN Press

18:23

Crveno-beli smanjili minus do kraja 1/4

Posle 10 minuta košarke, rezultat je 25:21 za FMP, a Zvezda se žali na to što nije priznat koš uz zvuk sirene.

Stefan Marković i Nikola Kalinić su trojkama pokrenuli povratak favorita u meč posle vođstva "pantera" 21:9.

18:19

Pogledajte slike iz Pionira

18:15

FMP povećava prednost - dvocifreni plus!

Nerandžić ubacuje trojku iz ugla, uz prekršaj za najveće vođstvo FMP-a, 19:9! Dejan Radonjić reaguje tajm-autom, nakon što je prethodno uveo sa klupe i Nikolu Kalinića i Stefana Markovića, usled velikih problema u organizaciji napada.

18:06

Brajs Džons odmah u ritmu

Ostin Holins napravio je tri lične greške za tri minuta utakmice, pa je morao na klupu. Na drugoj strani, Brajs Džons je ušao u ritam u igri protiv Topića i "upisao" se pogocima sa poludistance.

FMP vodi 9:3 posle tri minuta.

Izvor: MN Press

18:05

Topić u startnoj petorci Zvezde

Radonjić je poslao na teren mladog Nikolu Topića, sina bivšeg Zvezdinog kapitena Milenka Topića. On je na poziciji plejmejkera odmah asistirao Ostinu Holinsu za trojku za vođstvo 3:0.

Za crveno-bele od starta igraju i Dobrić, Lazarević i Kuzmić, dok su u startnoj petorci FMP-a Brajs Džons, Marko Radonjić, Nikola Šaranović, Nenad Nerandžić i Ebuke Izundu.

Izvor: MN Press

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
17:30

Dobro došli u tekstualni prenos

Meč Crvena zvezda - FMP počinje u 18 časova u "Pioniru". Arbitri su Uroš Obrknežević, Aleksandar Milojević i Miloš Hadžić.

Ukratko

  • Crveno-beli ostvarili 21. "jadransku pobedu"
  • FMP vodio do kraja 2/4
  • Mitrović ostvario dabl-dabl
  • Zvezdi još pobeda treba za prvo mesto
učitaj još +