Ne ide!

"NIKAD VIŠE U NBA, TO NIJE KOŠARKA" - HRVAT SE NEĆE VRAĆATI U AMERIKU: Pet godina igrao, a nisu ga poštovali!

Autor Dušan Ninković

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja ne želi da se još jednom oproba protiv najboljih.

Izvor: MN Press

Ove sezone blistao u Uniksu dok je taj ruski tim igrao Evroligu i mnogi bi nakon takve sezone pomislili da Mario Hezonja može da se vrati u NBA, ali ne i hrvatski košarkaš. Momak koji se već oprobao u SAD nema nameru da se vraća u najjaču ligu na svetu!

Razlog za to je premalo poštovanja koje je dobio tokom prvog mandata, dok je nastupao za Orlando Medžik, Njujork Nikse i Portland Trejlblejzerse...

"Nemam nameru da se vraćam u NBA ligu. Nisam dobio poštovanje koje je trebalo tamo. Takođe, po mom mišljenju je to više šou nego sama košarka", izjavio je Hrvat.

Hezonja je pažnju svetske košarkaške javnosti skrneuo još u mlađim kategorijama, a posle tri godine u seniorskom timu Barselone otišao je u NBA. Orlando ga je uzeo kao 5. pika na draftu 2015. godine, a tokom narednih pet sezona odigrao je 330 mečeva u najjačoj ligi na svetu.

U NBA je prosečno beležio 6,9 poena i 3,1 skok po meču. Poređenja radi, ove sezone je u Uniksu - koji je kao i ostala dva ruska tima izbačen iz Evrolige, beležio 14,2 poena i 6,1 skok po utakmici.