Košarka

NEĆEMO DA TOLERIŠEMO OLOŠ KOJI JE UZ RUSE: Litvanci vređali Srbiju, a sada opet poslali SKANDALOZNU poruku!

Autor Mladen Šolak

Navijači Žalgirisa i dalje vode svoj rat i šalju "strelice" ka Srbiji!

Izvor: Twitter/@visegrad24/printscreen

Navijači Žalgirisa sami skupljaju novac da plate kaznu koja je izrečena njihovom klubu za postupke u meču protiv Crvene zvezde. Uz to, litvanski novinari prenose veoma uvredljivu poruku koju su uputili na račun srpskog tima.

"Naše vrednosti su jasne: dok smo u Evroligi, glasno ćemo podsećati Evropu da smo zajedno sa Ukrajinom i da nećemo tolerisati ološ koji ide ruku pod ruku sa Rusima", preneo je poruku navijača litvanski novinar sa portala 15min.lt.

Podsetimo da je Zvezda ukazala na to da se Žalgiris oglušio o zahtev srpskog kluba da poruka protiv rata bude neutralna, a ne ispisana na ukrajinskoj zastavi. Kada su Litvanci ipak izneli takav, "obojeni" transparent, crveno-beli su odbili da ga podignu i da učestvuju u tome. Meč u Kaunasu je i posle toga bio napet na momente, pa je sa tribina vređana Srbija, a u jednom trenutku su navijači Zvezde izvedeni iz hale.

Navijači Crvene zvezde su na meču protiv Efesa pozdravili taj potez kluba u Litvaniji i podigli zastavu sa prectanom zastavom NATO-a.