TROJICA FINALISTA!

OTKRIVENO - JOKIĆ JE U FINALU, HOĆE LI OPET BITI NAJBOLJI IGRAČ NBA? Ovo su dva rivala koja žele Srbinovo MVP zvanje!

Autor Nebojša Marković

Nikola Jokić je i zvanično u najužoj konkurenciji za novu MVP nagradu!

Izvor: Profimedia

Stigla je potvrda - čitave sezone se govorilo o tome ko bi mogao da bude MVP NBA lige, a sa početkom plej-ofa, i zvanično je sužen broj kandidata za veliko priznanje.

Među trojicom finalista u trci za naslov najkorisnijeg igrača lige, nalazi se i aktuelni MVP - Nikola Jokić!

Kao što je bilo očekivano, srpski centar je ponovo u najužoj konkurenciji za dobijanje ovog laskavog priznanja, koje je majstorskim partijama već zaslužio u sezoni 2020/21.

Pored Jokića, dvojica preostalih finalista su Janis Adetokunbo i Džoel Embid, pa se može reći da je ovaj trio bio sasvim očekivano u završnici borbe za MVP nagradu.

Jokić je i ove sezone pružao briljantne partije i prema mnogim stručnjacima u NBA je favorit da po drugi put bude proglašen za najkorisnijeg igrača najjače lige sveta.  Šta vi mislite - ko će biti proglašen za MVP NBA lige?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Ovom objavom NBA lige je potvrđeno da će i četvrtu godinu zaredom MVP otići u ruke neameričkog igrača. Adetokunbo je već dva puta osvajao priznanje, u sezonama 2018/19 i 2019/20, a kako je treći član ovog finala Kamerunac Embid, to je dovelo do ove zanimljive situacije.

Podsetimo, Jokić je ove sezone postao prvi košarkaš u istoriji NBA lige koji je uspeo da u jednoj regularnoj sezoni zabeleži 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija.