Košarka

ONI ČEKAJU PARTIZAN U ČETVRTFINALU EVROKUPA! Crno-beli pred šansom za OSVETU rivalu iz ABA lige

Autor Mladen Šolak

Slovenci rutinski eliminisali turskog rivala!

Izvor: MN Press

Dok se sprema za meč protiv Burse u osmini finala Evrokupa (sreda, 20.30), Partizan je saznao da ga u četvrtfinalu definitivno čeka Cedevita Olimpija. Ljubljančani, koji su dva puta ove sezone savladali crno-bele u ABA ligi, u utorak su eliminisali Turk Telekom lakše nego što to pokazuje konačan rezultat (93:80).

S obzirom na to da Partizan ima prednost domaćeg terena i u drugoj rundi plej-ofa, i meč protiv Ljubljančana bio bi odigran u Beogradu, 26. ili 27. aprila. Naravno, za sada je celokupna pažnja crno-belih usmerena ka sredi i meču protiv ekipe bivšeg trenera Zvezde Dušana Alimpijevića.

Dok se jedan turski tim sprema u Štark areni, drugi je u dvorani Stožice u Ljubljani u jednom trenutku bio na pragu potpunog debakla. Raspucana i razigrana ekipa Jurice Golemca vodila je u 30. minutu čak 30 poena razlike (80:50), a onda je razlika ipak "upristojena".

Najbolji igrač Slovenaca bio je centar Alen Omić, koji je završio meč sa "dabl-dabl" učinkom od 15 poena i 16 skokova. Bio je veoma motivisan i u nekoliko situacija je podizao dvoranu, kao i kapiten Ljubljančana Jaka Blažič, sa 20 poena ili iskusni Zoran Dragić, sa 14.

CEDEVITA OLIMPIJA: Pulen 14, Ferel 11, Edžam 7, Duščak, Murić 7, Ogast 5, Blažič 20, Ščuka, Omić 15, Dragić 14, Radovanović, Habot.