MUKE

LEJKERSI TRAŽE TRENERA, ALI NIKO NEĆE TAMO ZBOG LEBRONA! Haos u Los Anđelesu, ko sme da sedne na klupu?

Autor Nemanja Stanojčić

Los Anđeles Lejkersi traže novog trenera, ali se pojavio veliki problem zbog Lebrona Džejmsa.

Izvor: Profimedia/JAVIER ROJAS/PI

Lejkersi nisu deo plej-ofa. Serijom užasnih rezultata u završnici sezone su ostali bez šanse da se domognu doigravanja, čak nisu ušli ni među 10 timova u plej-in. Morali su ranije da spakuju kofere i da se spreme za rani odmor i odlaske na razne destinacije.

Imaće dovoljno vremena za odmor i Lebron Džejms i ekipa, dok će za to vreme uprava kluba pokušati da pronađe novog trenera. Otpustili su Frenka Vogela i sada su u potrazi za novim šefom struke, ali se tu pojavio veliki problem. Treneri ne žele da dođu u Los Anđeles...

Prema informacijama do kojih je došao lokalni portal "L.A Tajms" treneri nisu previše zainteresovani za užarenu klupu "jezeraša". Razlog su mnogi "spoljni uticaji" na sam tim, rad, treninge.

"Da li je posao trenera Lejkersa atraktivan? Ne bih rekao da jeste, ali će neko sigurno uzeti taj posao", rekao je za spomenuti portal agent jednog trenera koji je želeo da ostane anoniman.

Jasno je šta su glavni problemi, novi trener bi želeo da bude glavni, da se pita za stvaranje tima, mada je jasno da to neće ići tako lako, pošto se od početka spekuliše da se za sve pita Lebron. Džejms je bio taj koji je "pogurao" dovođenje Rasela Vestbruka, Karmela Entonija i mnogih drugih, pa se sve to na kraju završilo neslavno.

Na listi potencijalnih trenera spominju se Nik Nurs, Kvin Snajder, Teri Stots, Skot Bruks, Mark Džekson, pa čak i Dok Rivers ukoliko doživi krah sa Portlandom u plej-ofu.