Majstor košarke

PROVOKACIJA! STEF KARI "USPAVAO" JOKIĆA I DENVER: Rešio meč i izbacio MVP-a, pa sve proslavio ovim potezom! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Najbolji igrač Golden Stejta odigrao je sjajan meč, a onda je to proslavio na pomalo provokativan način.

Izvor: Twitter/Barstoolsports

Jednostano nije mogao sam Nikola Jokić. Vukao je ove sezone Denver koliko je to moguće bez Džamala Mareja i Majkla Portera juniora, ali na kraju su ga Golden Stejt Voriorsi izbacili iz NBA plejofa. 

Stef Kari je u petoj utakmici serije bio ubedljivo najbolji pojedinac na meču sa 30 poena, a uz to je dodao i po pet skokova i asistencija. Sledeći najefikasniji u timu bio je Geri Pejton junior sa 15, a nekadašnji MVP je znao kako da proslavi prolazak u narednu rundu. 

Do pred sam kraj meča se lomila ova utakmica, a kada je posle prodora na 30 sekundi do kraja meča pogodio za dva poena i vođstvo svog tima 99:94 znao je da je kraj! Kari je pogodio, Denver je tražio tajmaut, a na klupu je Stef otišao pokazujući kako je "uspavao" aktuelnog MVP-a i njegove Nagetse. pogledajte taj momenat: 

Posle velike borbe tima Golden Stejta sa Nikolom Jokićem uspeli su da ga eliminišu i sada u polufinalu čekaju Memfis ili Minesotu. Ipak, ova provokacija pred kraj meča nije pokvarila odlične odnose dva velika šampiona. 

Odmah nakon utakmice srpski centar prišao je Drejmondu Grinu i Stefu Kariju i čestitao im na pobedi i prolasku u narednu rundu NBA plejofa, a prišao je i popričao i sa Klejom Tompsonom.