DOMINIRA!

VASA JE NAJBOLJI U EVROPI - MICIĆ DOBIO NOVO PRIZNANJE: Postao je PETI Srbin koji je to uspeo, ovo se čekalo 11 godina!

Autor Nebojša Marković

Vasilije Micić dobio je nagradu "Alfonso Ford" za najboljeg strelca Evrolige.

Izvor: Profimedia

Prošle sezone je Vasilije Micić komandovao Efesom na putu do evropske titule i zaslužio nagrade i za najboljeg igrača završnog turnira, tako i celokupne sezone Evrolige.

Ali u smiraj ove sezone, stiglo je još jedno individualno priznanje - plejmejker reprezentacije Srbije najbolji je strelac elitnog evropskog košarkaškog takmičenja za sezonu 2021/22!

Micić je ove sezone u Evroligi prosečno postizao 18.2 poena po meču. Tako mu je sasvim zasluženo pripala nagrada koja nosi ime pokojnog Alfonsa Forda, koji je preminuo 2004. godine u 33. godini od leukemije, a koji je dva puta bio najbolji strelac Evrolige. Dogodilo se to 2001. i 2002. godine, prvi put kao član Peristerija (26.0 poena), a drugi kao prvotimac Olimpijakosa (24.8.).

No, Micić je peti srpski igrač kojem je pripala nagrada za najboljeg strelca Evrolige, a drugi otkako ova nagrada nosi ime nekadašnjeg američkog plejmejkera.

"Led je probio" Predrag Danilović kao član Virtusa 1995. godine, a onda mu se 1998. godine pridružio Predrag Stojaković kao prvotimac PAOK-a.

Na narednu se čekalo do 2003. godine, kada se ovom titulom pohvalio Miloš Vujanić kao as Partizana, dok je tri puta ovu nagradu dobijao Igor Rakočević – dva puta kao organizator igre Tau Keramike (2007. i 2009.) i jednom kao član upravo Efesa (2011), za koji Micić i više nego uspešno nastupa.

Micić će odličnu sezonu pokušati da kruniše novom titulom u Evroligi. Ovog maja će se Efes u Beogradu boriti da odbrani evropski trofej, u konkurenciji Barselone, Real Madrida i Olimpijakosa.

(mondo.ba)