Heroj

NEMAM JA TE FORE, JA SAM SRPSKI MENTALITET! Vasa Micić o trojci za ISTORIJU - "Samo sam čekao da bude POSLEDNJA sekunda"

Autori Mladen Šolak Nikola Lalović

"Nisam hteo da im opet dam šansu", rekao je Micić posle spektakularne pobede u polufinalu Fajnal-fora.

Izvor: MN Press

Vasilije Micić dao je čudesnu trojku u poslednjoj sekundi polufinala Evrolige u Štark areni. Tim hicem za pamćenje doneo je Efesu pobedu protiv Olimpijakosa i uveo aktuelnog prvaka Evrolige u finale protiv Reala ili Barselone.

U svom rodnom gradu, Vasa je još jednom pokazao zašto je najbolji plejmejker u Evropi i bombom u poslednjoj sekundi oduševio navijače Efesa i neutralne ljubitelje košarke. Posle meča je bio najtraženiji u miks zoni.

"Iskreno, ne znam šta mi je prolauzilo kroz glavu. Vratila mi se samo situacija kada sam u Pireju šutnuo rano. Slična je situacija bila kao i danas, pa nisam hteo da im dam šansu da opet pogode zadnji šut. Tako da mi je jedino u glavi bilo da šutnem u poslednjoj sekundi, pa ako uđe uđe. Ušlo je...", nasmejao se Vasa.

Na pitanje da li je imao stav "Not in my house" ("ne u mojoj kući"), Micić je odgovorio odrično.

"Nemam ja te fore, ja sam više srpski mentalitet. Trudim se stvarno da ostanem fokusiran do kraja, pogotovo jer sam osetio bol u trenutku, pa sam pokušao da nađem ritam. Da ne ispadne da tražim izgovor. Ali na kraju sam našao način. Video sam gde su problemi, i oni su bili jako iscrpljeni na kraju, pa sam pokušavao da pročitam igru bolje, i pored promašenih šuteva".

Pogledajte Vasinu izjavu posle meča: