Bravo!

SRBI SU ŠAMPIONI EVROPE - MEGA OSVOJILA TROFEJ: Beograd je prestonica košarke, a ovi momci nada za budućnost!

Autor Dušan Ninković

Fantastičan rezultat mladih košarkaša Mege na završnom turniru za juniore.

Izvor: MN Press

Senzacuionalan uspeh momaka koji nose dres Mege!

Još jedna potvrda da je Srbija zemlja košarke stigla je danas iz Hale sportova na Novom Beogradu, gde su mladi igrači beogradskog tima osvojili titulu namenjenu prvaku Evrope u juniorskoj konkurenciji!

Ekipa koja je ranije dva puta gubila finala ovog puta je veoma ubedljivo stigla do trijumfa (82:61), pa je Mega po prvi put u svojoj istoriji postala šampion Evrope. U polufinalu je pao Real, a u finalu je savladana ekipa "Next Generation", tim sastavljen od igrača sa svih strana kontinenta.

Njih je na ovom turniru predvodio legendarni Vasilis Spanulis, koji je pokazao da bismo uskoro mogli da ga vidimo i u nekoj mnogo ozbiljnijoj trenerskoj ulozi.

Pogledajte detalje sa meča:

Mladi košarkaši Mege nervozno su počeli finalni meč i tokom prve dve četvrtine nisu često uspevali da uhvate ritam. Do poluvremena su imali zaostatak od sedam poena, ali je perfektna treća deonica odlučila pobednika finala. Preokret Mege napravio je ogromnih problema Spanulisovom timu, koji je tada izgubio konce.

Nisu mogli da se vrate u ovaj meč, pa je titula ostala u Beogradu. Ona koja se dodeljuje nešto kasnije ide u Madrid ili Istanbul, pošto finale seniorske Evrolige igraju Real i Efes

Najefikasniji u redovima Mege bio je Nikola Đurišić koji je postigao 21 poen, Andrija Jelavić je meč završio sa 19, a momak iz Malija Basala Bagajoko se zaustavio na 16.

Tagovi