SJAJNO!

LUDNICA U ARENI - KO JE POBEDIO, A KO IZGUBIO?! Nebitna utakmica? Navijači Olimpijakosa i od nje napravili SPEKTAKL!

Autor Nemanja Stanojčić

Navijači Olimpijakosa napravili su fenomenalnu atmosferu na meču za treće mesto protiv Barselone. Njihovi ljubimci su gubili kroz meč i na kraju izgubili, a oni su bili glavne zvezde.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Utakmica za treće mesto je obično meč koji timovi nikako ne vole da igraju, pre svega zbog svežih rana od polufinalnih poraza. Obično su i navijači zbog toga razočarani, ali to nije slučaj u Beogradu na fajnal-foru Evrolige, jer je u tom meču igrao Olimpijakos.

Na fajnal-foru u "Areni" Barselona i Olimpijakos borili su se za treće mesto, a fanovi grčkog velikana su napravili atmosferu za pamćenje. Od prvog sekunda su bili na nogama, pevali , skakali, horski navijali za svoje miljenike. To je i te kako pomagalo igračima na terenu da daju sve od sebe i iako im to nije bilo dovoljno za pobedu, ambijent je bio kao da je grčki tim slavio. I po tome će ovaj meč biti upamćen, a ne po trijumfu Barse.

Dvorana je bila obojena u crveno-belo, publika je pevala... Pogledajte i sami na snimcima kako je sve to izgledalo i kakav ambijent su stvorili grčki navijači u Areni i kako sve "gori".

Najbolje to opisuju reči košarkaša Efesa Krunoslava Simona koji je prokomentarisao atmosferu u polufinalu u kom je Vasilije Micić dao trojku za pobedu.

"Bolje da smo igrali u Pireju, tamo su navijači bar malo udaljeniji. Stvarno je prelepo igrati u ovakvim atmosferama, lepše je kad su to tvoji navijači, ali ima čari i kada su protivnički", rekao je Simon. Zanimljivo je bilo da su navijači Efesa i Olimpijakosa u subotu na momente zajedno navijali!

Atmosfera je bila na vrhuncu, kao da je finale i kao da je Olimpijakos vodio...