ZANIMLJIVO

ZVEZDA I PARTIZAN ZAJEDNO U EVROLIGI? Stigla informacija koja će obradovati "večite" - ovo je dobar znak!

Autor Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda i Partizan bi mogli da zaigraju u Evroligi sledeće sezone.

Izvor: MN Press/MONDO/Nemanja Stanojčić

Za titulu u ABA ligi boriće se Crvena zvezda i Partizan. "Večiti" su kroz majstorice u Beogradu obezbedili plasman u finale, crveno-beli su savladali Cedevita Olimpiju u ponedeljak uveče, dan ranije su crno-beli pobedili Budućnost.

Upravo bi to moglo da donese Srbiji dva mesta u Evroligi naredne sezone. Tako tvrdi urednik specijalizovanog košarkaškog portala "Eurohoops" Aris Barkas. On je uveren da će dva najveća srpska kluba biti deo elitnog takmičenja u sledećoj sezoni.

Jedan klub kao šampion, a drugi kao dobitnik specijalne pozivnice, pošto je Đordi Bertomeu već potvrdio da ruski klubovi neće igrati u Evroligi zbog rata u Ukrajini.

"Plasmanom Zvezde i Partizana u finale ABA lige je gotovo sigurno da će poslednja tri mesta u Evroligi dobiti dva srpska kluba i Valensija", napisao je Barkas.

Bertomeu je na nedavnoj konferenciji u Beogradu tokom fajnal-fora Evrolige, pre polufinalnih duela regionalnog takmičenja, pričao o tome. Naglasio je tada da će prvak sigurno igrati dok za finalistu "ne može da garantuje".

Ujedno je tom prilikom naglasio i da nije nemoguće da budu "dva predstvnika iz ABA lige". Podsetimo, ostale su još tri "karte" za Evroligu, jedna ide regionalnom šampionu, dok se dve specijalne pozivnice dodeljuju klubovima od strane čelnika takmičenja.