O porazu

ZVEZDA JE PREOZBILJAN TIM, ONA TO KAŽNJAVA: Željko Obradović o kobnom padu Partizana u derbiju - "Veoma je jasno..."

Autor Mladen Šolak

"Ako neko prvi put igra finale ABA lige, ako ne shvata sa kojom motivacijom, željom i žarom mora da igra..."

Izvor: Arena Sport 1/ Printscreen

Partizanov trener Željko Obradović dao je kratak komentar posle poraza svog tima protiv Crvene zvezde na startu finala ABA lige.

"Apsolutno zaslužena pobeda Zvezde, čestitam na tome što su poveli u seriji. Veoma je jasno da smo izgubili koncentraciju u samoj završnici prvog poluvremena i najgore odigrali kad se Zvezda odvojila, početkom drugog poluvremena. Te boljke traju dugo, Zvezda je iskoristila prednosti koje inače koristi io ostvarila je apsolutno zasluženu pobedu", rekao je Obradović na konferenciji za novinare u "Pioniru".

Prema njegovim rečima, ključan period meča dogodio se početkom drugog poluvremena, kada je Zvezda bila u velikom naletu dok je Ognjen Dobrić pogađao teške šuteve za tri poena.

"Kraj prvog poluvremena, zadnji minut, i početak treće četvrtine odigrali smo izuzetno slabo. Pre svega odbrambeno, a onda i napadački, sve što smo odigrali u prvom poluvremenu smo stali. Protok lopte je bio slab, loše smo čitali, nismo se kretali, Zvezda je preozbiljan tim i to kažnjava".

Upitan za učinak igrača sa klupe, Obradović je rekao da Partizanov nastup treba posmatrati kroz igru čitavog tima, kao i da odgovornost za poraz na startu serije

"Bitan je uvek tim, analiziraćemo utakmicu, pričali smo i posle Budućnosti. Znate kako, ako neko prvi put igra finale ABA lige, ako ne shvata sa kojom motivacijom, željom i žarom mora da igra, to je njegov problem. Nikad neću da napadam igrače, uvek ću kad se izgubi da počnem od sebe i uvek ću da analiziram to gde smo mi kao stručni štab grešili", dodao je Obradović.

Drugi meč finalne serije biće odigran u nedelju, takođe pred Zvezdinim navijačima.