SJAJNA PARTIJA

IVANOVIĆ PRESUDIO PARTIZANU! Nikola je iks-faktor Zvezde: Imamo obavezu da pobeđujemo kod kuće!

Autori Nikola Lalović Nemanja Stanojčić

Nikola Ivanović je doneo pobedu Crvenoj zvezdi u prvom meču finalne serije ABA lige.

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Crvena zvezda ima prednost u finalnoj seriji ABA lige, pobedila je Partizan u "Pioniru" i povela (90:76). Drugi meč igra se već u nedelju, crveno-beli će tražiti odbranu domaćeg terena, crno-beli izjednačenje u seriji.

Iks faktor u prvom susretu bio je Nikola Ivanović. Postigao je 18 poena, a njegove trojke su bile verovatno ključne za uspeh ekipe Dejana Radonjića. Po završetku susreta je crnogorski plejmejker pričao sa novinarima.

"Početak je pokazao koliko je ovo bitna utakmica. Nismo dobro startovali, ali smo istrajali u ideji i verovali da će nam doneti dobre stvari. U drugom poluvremenu smo uspeli da kontrolišemo meč, moramo da budemo zadovoljni konačnim ishodom", rekao je Ivanović.

Naglasio je da se nije posebno pripremao za duel.

"Priprema je ista za svak i meč, ušli su neki šutevi, imao sam malo i sreće."

Očekuje da stvari neće biti iste u nedelju i da će izabranici Željka Obradovića ući sa još više motiva.

"Definitivno očekujem reakciju. Biće još teži meč i važniji od ovog prvog. Igramo na domaćem terenu. Imamo obavezu da pobeđujem na našem terenu u plej-ofu."

Nikolina Partija je podsetila na mečeve u dresu Budućnosti kada je on preuzimao odgovornost u najbitnijim momentima.

"Pokušavam da dam sve od sebe u svakom meču. Nekada štuevi ulaze, nekad ne. Ima još mnogo da se igra, dug je put pred nama da osvojimo titulu."

Na kraju je analizirao dešavanja na terenu, pre svega u trećoj četvrtini.

"Bili su ti neki momenti kada su se oni mučili u napadu, imali smo neke lake poene u tranziciji posle njihovih izgubljenih lopti i moramo da budemo zadovoljni. Iskoristili smo tu dobru odbranu i poentirali lako u napadu", zaključio je Ivanović.