Debakl

ŠOK! ŠAMPION EVROPE IZGUBIO 35 RAZLIKE: Žestok šamar za Vasu Micića i ekipu u derbiju!

Autor Mladen Šolak

Neverovatan poraz posle povratka iz Beograda.

Izvor: MN Press

Posle osvajanja Evrolige u Beogradu, košarkaši Efesa doživeli su bolno trežnjenje! Izgubili su protiv Galatasaraja 70:105 na početku polufinalne serije domaćeg plej-ofa, koja se igra na tri pobede. Bivši plejmejker Budućnosti Di Bost odigrao je odličan meč za Galatu i ubacio 22 poena, uz šut za tri 6/11 i indeks korisnosti 23. Sa druge strane, Micić je igrao malo (samo 18 minuta) i za to vreme ubacio tri poena, uz tek jedan pogodak iz osam pokušaja.

Trener Efesa Ergin Ataman nije previše trošio ni Šejna Larkina, koji je igrao samo 17 minuta i za to vreme ubacio samo poen više od Micića, uz šut iz igre 1/4, a svi su bili za tri poena. I pored svega i uz realnost da će šampion Evrolige hvatati zalet dok serija bude trajala, ovako žestok poraz ipak će opeći i sve u timu i navijače, jer je ipak u pitanju istanbulski derbi.

U pobedničkom timu dvocifreni u napadu bili su Ajzeja Kejnan sa 15 poena, Keri Blekšir sa 11, Dejvid Kraviš sa takođe 11... Za to vreme, u Efesu je najviše poena postigao centar Egemen Guven - 15. On je došao u ekipu početkom ove godine i dobio je večeras prednost u odnosu na srpskog centra Filipa Petruševa, na koga Ataman ne računa i koji sigurno neće ostati u Istanbulu i sledeće sezone.

Efes Galatasaraj
Izvor: YouTube/Tivibu Spor

 U drugoj polufinalnoj seriji, Fenerbahčea i Darušafake, skor je 1-1.