U večeri u kojoj su košarkaši Efesa odbranili titulu prvaka Evrope u Beogradu, Vasilije Micić postao je opet MVP Fajnal-fora, a uz njega je na pobedničkom postolju bio još jedan srpski košarkaš, Filip Petrušev.

Bivši centar Mege nije dobio minutažu kod trenera Ergina Atamana na Fajnal-foru, a ove sezone je u Evroligi ukupno odigrao 205 minuta (9 po nastupu) i prosečno postizao po 9,2 poena.

"Fenomenalno je, stvarno. Nisam mogao da zamislim da je ovako dobar osećaj, mogu da zamislim kako je tek ovima što su igrali, pogotovo Vasi, koji nas je na kraju izvukao. Stvarno je cela ekipa odigrala dobro i fenomenalan je osećaj", rekao je on za "Sport klub".

Upitan kako je igrati sa Vasom, Petrušev je rekao...

"Na kraju mu samo daš loptu, on zna šta da radi. Jako je iskusan za godine koje ima i pokazao je još jednom zašto vredi toliko koliko vredi".

Filip Petrušev
MN Press 

Na pitanje da li bi Vasa mogao da ode u NBA ligu, Petrušev se nasmejao. "Osvaja svake godine Evroligu, zašto bi išao u NBA?", odgovorio je pitanjem.

Za kraj, na pitanje da li su njegovi planovi vezani za Efes i sledeće sezone, Petrušev je dao kratak i iskren odgovor: "Ne".

Ovakav odgovor nije iznenađenje, s obzirom na njegov status kod Atamana i zanemarljivu ulogu u rotaciji. Tokom ove sezone, kao i prošle, nagađano je da bi mogao da pređe u Crvenu zvezdu, minulog leta dovođen je u vezu i sa Partizanom i sigurno je da će bivši MVP ABA lige bez mnogo čekanja naći tim u kojem će moći da dokazuje i nadograđuje svoj talenat.