Drama

CELA HALA JE MISLILA DA ĆE UĆI, ALI NIJE! Batler promašio, Boston Seltiksi u finalu posle 12 GODINA

Autor Mladen Šolak

Drama u "majstorici" finala Istočne konferencije. Sjajni Džimi Batler promašio šut za vođstvo, Seltiksi idu u seriju za titulu protiv Golden Stejta.

Izvor: Profimedia

Boston Seltiksi su pobedili Majami 100:96 i plasirali se u veliko NBA finale, u kojem će igrati protiv Golden Stejt Voriorsa. Džejson Tejtum i Džejlen Braun predvodili su slavnu franšizu do treće pobede na gostujućem terenu u ovoj seriji i vratili je u NBA finale prvi put od 2010, kada je Boston izgubio protiv Lejkersa.

Najbolji igrač Majamija, maestralni Džimi Batler, promašio je 17 sekundi pre kraja trojku za vođstvo domaćih, čime je i ugašena nada domaćina da će u finale. Golden Stejt i Boston zaigraće za glavnu nagradu u seriji od četvrtka, u San Francisku.

Džimi Batler
Izvor: Youtube/NBA on Fire

Posle tog promašaja, Markus Smart je ubacio dva slobodna bacanja na 11,4 sekunde do kraja i tu je bio kraj. A mnogi su zapravo smatrali da je Boston "gotov" ove sezone još u janaru, kada je imao skor 23-24. Ipak, tim Imea Udoke od tada je zaigrao fenomenalnu košarku, čvrstom odbranom se nametnuo u plej-ofu počistivši Bruklin Netse u prvoj rundi, posle čega je eliminisao i aktuelnog šampiona Milvoki i odigrao zaista uzbudljivu seriju protiv Majamija.

Džejson Tejtum je u odlučujućoj pobedi umalo ostvario tripl-dabl učinak sa 26 poena, 10 skokova i šest asistencija, a Markus Smart i Džejlen Braun ubacili su po 24. Majamiju ipak nije bilo dovoljno to što je Batler ubacio 35 poena, Bem Ademajo 25, Kajl Lauri 15…