Povod

ČANAK POLUDEO ZBOG KRVAVOG IGRAČA - EVO KAKO JE SVE KRENULO: Sudije sve "zakuvale", a onda je Srbin napravio HAOS! VIDEO

Autor Nikola Lalović

Evo situacije zbog koje je Nenad Čanak napravio pravi skandal u finalu litvanske lige.

Izvor: Twitter/screenshot/@basketnews_com

Pravi skandal izbio je na utakmici finala litvanske lige kada je srpski stručnjak Nenad Čanak ljut zbog lošeg suđenja na meču ušao u sukob sa vlasnikom Lijetuvos Ritasa i sa klupom tog tima. 

Na kraju je njegov tim ubedljivo poražen u trećem meču finala, a situacija koja je sve "zakuvala" desila se na minut do kraja prvog poluvremena! Tada je u jednom napadu košarkaš Lijetuvos Ritasa ispod koša laktom udario Karolisa Gedraitisa, beka Lijetkabelisa i raskrvario mu bradu. 

Čanak, od ranije nezadovoljan kriterijumom suđenja dobio je samo minut i po ranije tehničku zbog prigovora arbitrima posle ove situacije je pobesneo i izgleteo iz hale. A evo i incidenta posle koga je Čanak ušao u sukob sa trenerom, vlasnikom i navijačima Lijetuvos Ritasa:

 Samo minut i po ranije sve je počelo. Margitis Normantans je napravio nesportski faul nad Nikolom Radičevićem, a onda je u narednom napadu Arnas Butkevičijus napravio faul pre ubacivanja lopte u igru što je razbesnelo Nenada Čanka koji je reagovao i dobio tehničku.

Isti igrač je laktom zakačio beka Lijetkabelisa u jednom od narednih napada i nakon toga Čanak nije više mogao da se obuzda. Desilo se ovo:

Tagovi