REKAO SVE

LITVANSKI NOVINAR PROVOCIRAO SRBINA POSLE HAOSA! Čanak otkrio sve detalje, pa poručio: Nisam ponosan!

Autor Nemanja Stanojčić

Nenad Čanak je objasnio šta se dešavalo na utakmici, dok je jedan litvanski novinar pokušao da ga isprovocira.

Izvor: Twitter/screenshot/BasketNews_com

Skandal je izbio na utakmici finala u Litvaniji, a trener Lietkabelisa Nenad Čanak je prvo isključen, pa je onda ušao u verbalni sukob sa predsednikom Lijetuvos Ritasa. Između ta dva momenta je prilikom izlaska sa terena dokačio kolegu sa klupe rivala Gedrijusa Žibenasa koji je tom prilikom odglumeo znatno jači kontakt nego što je bio.

Po završetku tog susreta je srpski stručnjak na konferenciji za medije pričao o svemu tome, a tamo je jedan litvanski novinar pokušao da ga isprovocira.

"Sve može da se vidi na snimcima. Nisam ponosan na to što se dogodilo, ali to sam ja. Bila je to moja prirodna reakcija. Nisam glumac niti floper. Iskren sam čovek i reagujem po osećaju", počeo je Čanak.

Tada je usledilo pitanje litvanskog novinara koji je konstatovao da je Čanak gurnuo Žibenasa.

"Videli ste da sam ga gurnuo?", odgovorio je Čanak pitanjem.

"Da, možda je malo 'flopovao', ali da", uzvratio je novinar.

"Ne. Samo sam prošao pored njega. Nisam ponosan na to što se dogodilo, imam svoje mišljenje i to je to, ne krivim njega."

Posle toga je došlo verbalnog sukoba sa predsednikom Ritasa koji je umalo prerastao u fizički sukob.

"Ne znam šta je pričao. Ne razumem litvanski", kratko je odgovorio Čanak na to pitanje.

Ceo haos je nastao posle faula na Gedraitisom. Ostao je da krvari, a sudije se nisu oglasile.

"U tom momentu sudije nisu dosudile očigledan faul na Gedraitisom koji je dobio lakat u glavu, krvario je. Dve situacije su bile protiv nas u tom trenutku i tako sam reagovao. Ponavljam, sve je na snimku. Zašto da objašnjavam sve? Uradio sam šta sam uradio i to sam ja."

Na kraju je naglasio da nije zadovojlan arbitrima, ali da oni nisu imali uticaj na rezultat i poraz Lietkabelisa.

"Nisam zadovoljan suđenjem, mada sam u isto vreme svestan da je to sa moje strane bilo glupo, jer je Ritas imao više od 20 poena prednosti. Glupost je što o tome pričam, mada nisam zadovoljan suđenjem. U isto vreme moram da kažem da su oni imali ogromnu prednost, igrali su bolje od nas i to je razlog vođstva, ne sudije", zaključio je Čanak.