Košarka

3 STVARI KOJE DONOSI ODLAZAK VOLTERSA IZ ZVEZDE: Centar se vraća, dobijamo novi duo, a Davidovac menja ulogu!

Autor Nikola Lalović

Nema Nejta Voltersa u borbi za treći pehar, a to znači da će neki igrači morati da "iskoče".

Izvor: Profimedia/MN Press/ATA Images

Crvena zvezda juri treći trofej u sezoni, pošto u petak od 20 časova dočekuje ekipu Mege u "Pioniru" u okviru poufinala prvenstva Srbije. Na tom meču biće bez Nejta Voltersa, koji nije prijavljen za mečeve polufinale i za eventualne duele u finalu.

Američki plejmejer kome je ovo bio drugi povratak u crveno-beli tabor odigrao je verovatno najbolju sezonu karijere u ovoj takmičarskoj godini i sigurno će nedostajati crveno-belima.

Njegov odlazak posle 78 mečeva ove sezone doneće neka pomeranja u timu, a ovo su stvari koje mogu da se očekuju od ekipe Dejana Radonjića.

NOVI PLEJMEJKERSKI DUO

Izvor: MN Press

Nejt Volters je bez sumnje bio starter i prvo rešenje Dejana Radonjića na poziciji pleja tokom cele godine. Sada će tu morati da dođe do promene i pitanje je ko će počinjati mečeve. Ipak jasno je da će minutažu podeliti Stefan Marković i Nikola Ivanović. 

Za očekivati je da odigraju približno jednak broj minuta, a vrlo je moguće da će iz meča u meč Radonjić menjati svog startnog pleja. Ono što prvog trenera Zvezde može da raduje su neki prethodni mečevi ova dva košakaša.

Stefan Marković je bio Zvezdin "iks faktor" prvo u finalu Kupa Radivoja Koraća, a onda i u majstorici finala ABA lige i njegova trojka za 72:70 pred kraj petog meča je jedan od najbitnijih poteza cele serije. Sa druge strane crnogorski plejmejker Nikola Ivanović sjajno je odigrao prvi meč finalne serije gde je sa 18 poena i 5 asistencija bio jedan od najboljih na terenu.

I Marković i Ivanović imaju ugovore za sledeću sezonu, a završnica KLS-a biće im prilika da se pokažu u najboljem mogućem svetlu i tako ubede Radonjića da im sledeće sezone dodeli znatno veću ulogu.

VRAĆA SE CIRBES!

Izvor: MN Press

Nije bilo Majka Cirbesa odavno u timu Crvene zvezde. Poslednji put je u ABA ligi igrao 30. januara u pobedi nad Mornarom i tada je na terenu proveo šest minuta. Nekoliko dana kasnije zaigrao je protiv Monaka u Evroligi i tog 3. februara poslednji put bio na parketu.

Sada se sa odlaskom Nejta Voltersa otvara mesto za njega u timu, jer u KLS-u Crvena zvezda može da prijavi četiri stranca, a to će biti Nikola Ivanović, Ostin Holins, Eron Vajt i Majk Cirbes.

Delovalo je u nekim trenucima finalne serije ABA lige protiv Partizana da Zvezdi nedostaje treći centar, pa je Dejan Davidovac morao da "glumi" "peticu", tako da bi Nemac mogao da dobije neke minute i da bude itekako koristan ovom timu.

OD PET DO JEDAN – DAVIDOVAC DEJAN!

Izvor: MN Press

Ponovo će Zvezdin univerzalac morati da menja ono što radi. Do ove sezone smo ga gledali na četiri pozicije – igrao je kao plej, bek, krilo i krilni centar, a ove sezone je u nekoliko navrata igrao i kao "petica"! 

Sada će morati ponovo da se vrati na pleja, s obzirom da je za očekivati da u slučaju umora, problema sa ličnim greškama Markovića i Ivanovića ili jednostavno neke taktičke zamisli Dejana Radonjića on bude prinuđen da igra "jedinicu". Osim toga sigurno će mu se ponekad davati lopta da je prenese, a onda uruči pleju.

U finalu ABA lige i na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća videli smo koliko ovakav igrač znači svakom timu, a s obzirom da mu uskoro ističe ugovor uprava kluba je na potezu.