IZVESNO JE!

ŠOK - SRBIJA BEZ BOGDANA NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Stigla katastrofalna vest, oglasio se lekar reprezentacije!

Autor Nebojša Marković

Loša vest za košarkaša Atlante, ali i za naš nacionalni tim, pošto postaje sve izvesnije da Svetislav Pešić neće moći da računa na Bogdana Bogdanovića.

Izvor: MN Press

Loša vest za košarkašku reprezentaciju Srbije i jednog od glavnih igrača nacionalnog tima.

Bogdan Bogdanović gotovo sigurno neće igrati za Srbiju na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, saznaje "Sportklub"!

Kako se navodi, košarkaš Atlante neće uspeti da se oporavi od povrede na vreme da pomogne Srbiji na šampionatu Starog kontinenta.

"Naš reprezentativac je pre dve-tri nedelje operisao skakačko, desno koleno, a oporavak traži vreme, ne baš kratko, minimum tri meseca. Skoro svakodnevno se čujemo, zahvat je protekao u najboljem redu, na jednoj klinici u Kaliforniji. On ostaje još mesec dana u Americi, a onda bi trebalo da dođe u Srbiju, Beograd", rekao je lekar nacionalnog tima prof dr Dragan Radovanović za "Sportklub".

Još ranije se pisalo da bi Bogdanović mogao da ne igra za Srbiju ovog leta, upravo zbog pomenutog problema sa povredom. Kako se Eurobasket igra od 1. do 18. septembra, jasno je da će učešće Bogdanovića na tom turniru biti praktično nemoguće.

Ovo je druga operacija Bogdanovića, doduše ne istog kolena. On je još kao igrač Sakramento Kingsa pre četiri godine morao da se podvrgne operaciji, a ova sada povreda došla je u nezgodnom trenutku.

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.