Još jedan meč

NIJE PAMETNO PRETITI ZVEZDI! Mega igra da produži sezonu, a Zvezda za finale - treneri su rekli svoje!

Autor Nikola Lalović

Crvena zvezda i Mega odigraće drugi meč polufinala Košarkaške lige Srbije u hali "Mega fektori" u nedelju od 12 časova.

Izvor: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Megu u prvom meču polufinala ABA lige i sada su na korak od prolaska u finale. Ipak pred drugi meč polufinala trener Dejan Radonjić upozorio je da njegov tim ne sme da se opusti. 

Manje od 40 sati nakon velike pobede ponovo crveno-beli moraju da budu na nivou i svi u crveno-belom taboru se nadaju da će uslediti još jedna pobeda.

"Drugi meč igramo manje od 40 sati od prve utakmice i jasno je da ćemo to vreme pokušati da iskoristimo da se odmorimo i da se pripremimo kako bi odigrali dovoljno dobar meč i došli do pobede", rekao je Dejan Radonjić

Njegov kolega sa druge strane Vlada Jovanović naglasio je da je glavni motiv njegove ekipe da posle teškog poraza u prvoj utakmici izgledaju bolje na svom terenu. 

"Što se tiče utakmice u nedelju, mi imamo motiva da izgledamo bolje na terenu. Pretiti Zvezdi u ovom trenutku stvarno ne bi bilo pametno. Na prvom narednom treningu ću ove moje mlade momke pokušati da ubedim da odigramo kvalitetnije, a kvalitetnije ne može da se odigra sa Zvezdom dok na svaki njihov kontakt ne odgovorimo istom merom. To nije nimalo lako jer onog trenutka kad se povučeš milimetar, tog trenutka je kraj, i utakmica je praktično završena. Mi moramo da nađemo motiva da pokušamo da igramo bolje i ja se nadam da će tog motiva biti s obzirom na našu mladost. Zvezda je u ovom prvom meču došla suviše lako do pobede. Jesu oni dosta kvalitetniji od nas, ali našim mladim igračima to neiskustvo ne sme da bude alibi i zato će u revanšu morati mnogo više da se potrude", naglasio je on. 

Jedan od najboljih u redovima aktuelnog šampiona Srbije u prvom meču bio je Ognjen Dobrić, a on je naglasio da očekuje ozbiljnu reakciju Mege u drugom meču. 

"Odigrali smo dobru utakmicu u lepom ambijentu na našem parketu, šuterski izvanrednu. Očekuje nas druga utakmica za manje od dva dana, i očekujem da će ekipa Mege reagovati i uraditi sve kako bi nam parirala u drugoj utakmici", rekao je Dobrić.