73. MEČ...

RADONJIĆ OTKRIO ZAŠTO DOBRIĆ NIJE IGRAO: Zvezda slavila, trenera pitali za problem - "Sad je bio rizik, a za finale..."

Autor Nebojša Marković

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je zadovoljan nakon plasmana njegovog tima u finale KLS.

Izvor: Youtube/KK Crvena zvezda mts/printscreen

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Košarkaške lige Srbije, pošto su u odlučujućem meču polufinalne serije savladali Megu 88:66.

Ekipa Dejana Radonjića je posle šokantnog poraza u nedelju uspela da stigne do drugog trijumfa u seriji i tako zakaže mečeve protiv FMP-a. Trener crveno-belih istakao je da je njegova ekipa ove sezone odigrala previše utakmica i da nije lako održavati potreban nivo.

Zvezda je odlično otvorila meč protiv Mege, nošena sjajnim Nikolom Kalinićem, a Radonjić je nakon susreta bio zadovoljan reakcijom njegove ekipe nakon pređašnjeg poraza.

"Ovo je 73. meč? Ogromno opterećenje i ogroman broj utakmica. Završnica prvenstva... Imali smo jedan jako loš meč, drugi u seriji, gde je Mega bila izvanredna. Danas je to drugačije izgledalo u dobroj atmosferi. Značajno je bilo kad se osećaju posledice čitave sezone i potrošnje, trebalo je biti dovoljno dobar i ozbiljan da igramo drugačije nego u tom prošlom meču. To se večeras i desilo. Sada nas čeka finale", počeo je Radonjić.

Nakon poraza u drugom meču polufinalne serije, trener Zvezde je istakao da njegova ekipa "nije došla" na tu utakmicu. Sada je sve bilo drugačije.

"Došli su. Reagovali smo večeras dobro i uspeli da steknemo prednost i kontrolišemo tok meča. Stava sam da imam razumevanje za stanje ekipe, ali smo u završnici i borimo se za trofej, tako da nema razumevanja za neke stvari iz tog drugog meča. Možda smo bili roviti, Kalinić je bio povređen, večeras je Dobrić bio... Sve je to u redu, razumljivo, ali mora da se nađe dovoljno motiva i želje da ostvarimo pobede."

Na ovom susretu nije bilo Ognjena Dobrića, zbog povrede iz prethodnog meča, a Radonjić se nada da će on biti spreman za mečeve protiv FMP-a.

"Posle tog meča, osetio je bol i bio je preveliki rizik da večeras igra. Nadam se i mišljenja sam da bismo mogli da računamo na njega u finalnoj seriji, na osnovu onoga što mi je rečeno iz medicinskog tima. Bio je večeras rizik, kao što je bio za Kalinića u prva dva duela", rekao je Dejan Radonjić.

Luka Mitrović je kao presudno u ovoj pobedi istakao bolji pristup igrača Zvezde nego pre dva dana.

"Imali smo definitivno drugačiji pristup nego na prošlom meču. Teško je 15. juna i posle svega što smo prošli, biti na nekom visokom nivou i motivacije i snage. Trebalo je ranije da završimo ovu seriju. Čestitam Megi na toj pobedi i njihovim mladim igračima i publici koja je došla ovde i napravila lepu atmosferu, pomogla nam da lakše prebrodimo te neke stvari koje nas muče", rekao je Luka Mitrović.

Prvi meč finalne serije Crvena zvezda i FMP će igrati u petak od 19.00 časova.