Košarka

GODINAMA MUČE ZVEZDU, A SAD ČISTE TRINKIJERIJA U FINALU: Alba ponovo "otela" titulu Bajernu, Bavarci ne mogu bez Srbina!

Autor Nikola Lalović

Tim koji ima veliku seriju pobeda nad Crvenom zvezdom u Evroligi uspeo je sada da ponovo savlada Andreu Trinkijerija i njegov Bajern u finalu nemačkog prvenstva.

Izvor: MN Press

U evroligaškom finalu nemačkog prvenstva Alba je bila ubedljiva i došla je do titule nakon pobede nad Bajernom. Tim Andree Trinkijerija je uspeo da pobedi na samo jednom meču i posle 3:1 u seriji titula je otišla u Berlin. 

Ekipa Albe predvođena trenerom Israelom Gonzalesom sada su u gostima deklasirali Bajenr posle sjajne partije Džejlena Smita koji je ubacio 23 poena.

BAJERN - ALBA 81:96 

Ponovo u ekipi Bajerna nije bilo Vladimira Lučića koji je igrao samo u prvom meču serije, a Ognjen Jaramaz je ubacio 6 poena i imao 4 asistencije. 

U sastavu Albe osim Smita odlični su bili Timan sa 15, Blat sa 14, Kumanđe sa 11 i Oskar Da Silva sa 9 poena i 7 skokova. Kod Bajerna Rubit je imao 15, Tomas 12, a Đedović i Obst po 11 poena.

Ovo je bila treća titula Albe u nizu, a prethodne dve su uzeli pod vođstvom Aita Renesesa. Kada se iskusni stručnjak povukao njegov pomoćnik Israel Gonsales je uspeo da nastavi ovaj i ne samo ovaj niz. Andrea Trinkijeri je od dolaska u Bajern izgubio dva puta u finalu i to oba puta od Albe.