OGLASILI SE

SRPSKI KLUBOVI IGRAJU NA TURNIRU VTB LIGE? Ruski velikan ostao bez Evrolige, sad poručuju - Možda i mi dođemo u Srbiju!

Autor Nebojša Marković

Predsednik CSKA Andrej Vatutin otkrio je da bi srpski klubovi mogli da igraju na predsezonskom turniru VTB lige.

Izvor: MN Press

Evroliga je donela odluku - ruski klubovi ne mogu da igraju u tom takmičenju zbog rata u Ukrajini, a specijalnu pozivnicu za narednu sezonu dobio je i Partizan.

Tako će Srbija drugi put u istoriji imati dva predstavnika u Evroligi, a za to vreme, ruski klubovi razmišljaju gde i kako da se pripremaju za novu sezonu. Predsednik slavnog CSKA iz Moskve tvrdi da bi upravo srpski klubovi mogli da učestvuju na predsezonskom turniru koji organizuje VTB liga!

Liga u kojoj pretežno nastupaju ruski klubovi, ali i oni iz Belorusije i Kazahstana, tradicionalno organizuju turnir pred početak sezone, a predsednik CSKA Andrej Vatutin rekao je da bi klubovi iz Srbije želeli da na njemu učestvuju.

"Imamo veze sa svim timovima iz Evrolige. Iako su neki glasali protiv našeg učešća, to ne znači da treba da pređemo ulicu kada ih sretnemo. Ne mogu da kažem više, ali mislim da će na turniru poput tog učestvovati ruski i srpski timovi. To je dobra ideja", rekao je Vatutin, prenosi "RIA".

On je potom nešto detaljnije otkrio kakvi su planovi CSKA pred novu sezonu.

"Možda ćemo provesti deo predsezone u Srbiji i igrati prijateljske. Manji je izbor mesta gde ćemo imati predsezonske treninge, ali ona postoje. Bilo bi pogrešno spremati se samo u Rusiji. Stoga ćemo iskoristiti svaku priliku", zaključio je Vatutin, iako nije otkrio koji srpski klubovi bi mogli da budu njihovi rivali.

CSKA je jedan od tri ruska kluba koji ove sezone neće igrati u Evroligi zbog rata u Ukrajini, pošto su iz tog takmičenja izbačeni i Zenit i Uniks.