Oglasio se i on

ISPLIVALI DETALJI UGOVORA DAVIDOVCA I CSKA! Prva slika u opremi Rusa – "Idem putem Ivkovića, Tea i Krstića!"

Autor Nikola Lalović

Dejan Davidovac je od sada novi igrač CSKA iz Moskve.

Izvor: MN Press

Posle sedam godina u Crvenoj zvezdiDejan Davidovac je ostvario transfer karijere! Prešao je u CSKA iz Moskve i biće drugo pojačanje tima za narednu sezonu nakon doskorašnjeg beka Mege Samsona Ruženjceva. 

Nakon što je Miodrag Ražnatović potvrdio ovaj transfer oglasio se i moskovski klub. "Armejci" su otkrili da su potpisali ugovor na godinu dana sa Davidovcem, uz opciju produžetka na još godinu dana. A oglasio se i sam Davidovac!

"Veoma mi je drago što sam došao u legendaran klub kao što je CSKA. Nikada nisam igrao van Srbije i drago mi je da sam načinio prve korake u inostranstvu sa timom takve reputacije. Počastvovan sam što ću nastaviti srpsku istoriju u CSKA nakon imena kao što su Ivković, Krstić, Teodosić", rekao je on.

Novi trener CSKA Emil Rajković, inače nekada trener u ABA ligi na čelu MZT-a opisao je Davidovca kao jako inteligentnog i prilagodljivog igrača. 

"Dejan je univerzalac koji može da igra na više pozciija. Njegov najveći kvaltiet je veliki IQ, mogućnost da dodaje i da "raširi" odbranu. Može da bude krilo koje napada, dribla i dodaje. U Evroligi je igrajući za Zvezdu dokazao da može da kreira igru i da nije sebičan, ali da može i da igra jedan na jedan", objasnio je novi trener "armejaca. 

A ovako je CSKA u saopštenju svojim navijačima opisao Davidovca. 

"Rođen je u Zrenjaninu gde je počeo da se profesionalno bavi košarkarkom sa 16 godina. Potom je igrao za Vršac i 2015. je postao juniorski šampion Evrope sa reprezentacijom Srbije, posle čega je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. Dve godine se kalio u FMP-u na pozajmici. U Crvenoj zvezdi je u prethodnih pet sezona bio jedan od glavnih igrača. Odigrao je 109 mečeva u Evroligi, a startovao je na 31. Prosečno je bio 19,2 minuta na terenu uz 6,2 poena, 2,8 skokova, 1,1 asistenciju i 38 odsto šuta za tri u proseku", navodis se u saopštenju CSKA.