POVRATNIK

ŠTA ANĐUŠIĆ DONOSI PARTIZANU? Obradović doveo veliko pojačanje - kakva će biti njegova uloga i šta to znači za ekipu?

Autor Nemanja Stanojčić

Danilo Anđušić se vratio u Partizan i biće važan šraf za tim koji se vratio u Evroligu.

Izvor: MN Press

Danilo Anđušić se vratio u Partizan. Po treći put će obući crno-beli dres, pošto je potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom i biće važan šraf u timu koji se vratio u Evroligu.

Željko Obradović ima velike ambicije, jasno je da će srpski bek imati bitnu ulogu u svom trećem mandatu. Pored odličnih šuterskih sposobnosti bi mogao da ima i ulogu u organizaciji igre.

"Prelep je osećaj vratiti se kući, u klub koji volim, ali i u kojem u dva navrata nisam ostavio trag kakav sam želeo. Verujem da je ovog puta stvarno ’treća sreća’. Sada u zrelim, da ne kažem najboljim igračkim godinama, tu sam da budem deo voljenog kluba i tima Željka Obradovića. Ne želim mnogo da obećavam, i puno da pričam, moje je da radim, na neki način da budem primer mlađima, i da sve što umem stavim u službu tima. Ambicije Partizana su uvek najviše, tako da znamo za šta ćemo se boriti", poručio je Anđušić.

ŠUT I POENI!

Anđušić Partizanu donosi dosta toga u napadu. Poznat je po odličnom šutu, posebno za tri poena. Prethodne sezone u Monaku u Evroligi je prosečno beležio 7,7 poena, a u francuskom šampionatu 10,1 poen po meču. Treba naglasiti da je procenat šuta za tri u elitnom takmičenju bio sjajan (42,5 odsto).

To je jedan od faktora koji je nedostajao Partizanu u nedavno završenoj sezoni. Neko ko će pored Kevina Pantera pogađati sa distance. Radio je to u nekim mečevima Aleksa Avramović, a sada je tu opcija više. Taj igrač trebalo je da bude Rodions Kuruks, ali se on nije snašao u klubu.

Sada je stigao Anđušić, igrač koji ume da "zapali mrežice"...

ORGANIZACIJA IGRE

Izvor: MN Press

Partizan će gotovo izvesno dovesti plejmejkera pred start nove sezone. Jam Madar je pokazao da ima talenat, ali je potreban i neko iskusniji. Avramović je imao tu ulogu u većem delu sezone i to je uticalo i na njegove poenterske sposobnosti, dok Dalas Mur najverovatnije ide iz kluba.

Upravo bi mogla to da bude uloga u kojoj bi mogao da pomogne i Anđušić ukoliko za to bude bilo potrebe. Nije mu ni to strano, mada je jasno da se mnogo bolje snalazi na poziciji beka i da više voli da bude poenter, a ne organizator igre.

Deluje da bi u tim situacijama Avramović bio na poziciji pleja, a Anđušić/Panter na mestima bekova.

ŠTA JE SA OSTALIMA?

Izvor: MN Press

Nemanja Dangubić napušta klub, pa će biti zanimljivo videti kako će dolazak Anđušića uticati na mlađe igrače koji se bore za minutažu poput Gregora Glasa i Uroša Trifunovića. Njih dvojica žele što više da igraju, jasno je da će sada morati dodatno da rade da bi dobili minute od Obradovića.

Uz to treba naglasiti i da će Željko i crno-beli dovesti još pojačanja što će dodatno pojačati konkurenciju u timu.