Košarka

NE VRAĆA SE U CRVENU ZVEZDU: Crveno-beli traže trenera, ali on SIGURNO ne menja tim ovog leta!

Autor Mladen Šolak

Poznati košarkaški sajt otklonio dilemu oko statusa mladog srpskog stručnjaka.

Izvor: MNPress

Bivši trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević neće se vratiti na klupu crveno-belih ovog leta, niti će menjati tim. On će i naredne takmičarske godine voditi Bursu, sa kojom je u minuloj sezoni pravio istorijski uspeh, plasirao se u finale Evrokupa i bio proglašen za najboljeg trenera tog takmičenja.

Mladi srpski stručnjak bio je ovog leta pominjan i kao potencijalni kandidat za trenera Makabija, njegovi "pit-bulovi" postali su hit evropske košarke, a specijalizovani portal "Eurohoops" objavio je da će Alimpijević ostati trener Burse, bez obzira na više ponuda poznatih klubova.

Alimpijević je u Bursi od novembra 2020, a prošlog proleća potpisao je trogodišnji ugovor. To poverenje kluba opravdao je nizom istorijskih pobeda u plej-ofu Evrokupa, u kojem je njegov tim jednog za drugim eliminisao Partizan, Cedevita Olimpiju i Andoru, pa u finalu izgubio protiv Virtusa.

On je vodio Crvenu zvezdu u sezoni 2017/18, a tog leta je nasledio Dejana Radonjića. Ove godine neko drugi će nakon crnogorskog stručnjaka sesti na klupu Zvezde i graditi tim koji će od jeseni igrati u Evroligi i braniti trofeje u Srbiji i regionu. Prema poslednjim informacijama nije realno očekivati da to bude Grk Janis Sferopulos.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Alimpijević je u petak održao predavanje na Košaraškoj klinici "Dušan Ivković" u Beogradu, u prisustvu brojnih poznatih gostiju. Među njima je bio i Italijan Etore Mesina.