Stiže!

BOMBA - NEMANJA BJELICA SE VRATIO! Procureli prvi detalji, dolazi da potpiše dugogodišnji ugovor!

Autor Nikola Lalović

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica je prema saznanjima turskih medija dogovorio sve detalje novog dvogodišnjeg ugovora.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Nemanja Bjelica je imao šansu da ostane u Golden Stejtu, takođe je na stolu imao i neke druge NBA ponude, ali je odlučio da se vrati u Evropu. Kako javljaju turski mediji dogovorio je sve sa Fenerbahčeom!

Tim u kome je već igrao i u čijem dresu je postao MVP Evrolige je prema navodima turskih medija uspeo da dogovori dvogodišnji ugovor sa krilnim centrom reprezentacije Srbije. 

Iskusni košarkaš je u NBA proveo sedam godina igrajuči za Minesotu, Sakramento, Majami i Golden Stejt, a u upravo završenoj sezoni uspeo je da osvoji NBA prsten u timu sa Stefom Karijem, Klejom Tompsonom, Drejmondom Grinom i Endruom Viginsom.

Bjelica je nakon što je eksplodirao u Crvenoj zvezdi kod Svetislava Pešića tri godine proveo u Baskoniji, a onda je dve sezone radio sa Željkom Obradovićem u Feneru. Nakon svoje najbolje evropske sezone u karijeri proglašen je za najboljeg igrača Evrolige i otišao je u NBA. 

Sada sa 34 godine ponovo dolazi u Evropu i opet će obući dres Fenerbahčea koji sa klupe ovoga puta vodi Dimitris Itudis. Pogledajte kako je Bjelica slavio NBA titulu osvojenu sa Golden Stejtom: