Stigao!

ODJEKNULA BOMBA - ZVEZDA OZVANIČILA PRVO POJAČANJE: Reprezentativac Srbije se vratio među crveno-bele!

Autor Nikola Lalović

Odjeknulo je prvo pojačanje Crvene zvezde za novu sezonu!

Izvor: MN Press

Reprezentativac Srbije i bivši košarkaš Golden Stejta, Valensije, Unikahe, Armanija i Panatinaikosa, Nemanja Nedović novi je član Crvene zvezde, zvanično je objavio klub sa Malog Kalemegdana.

Iskusni 31-godišnji bek će se tako vratiti u klub u kome je započeo profesionalnu karijeru i kroz čije je mlađe kategorije prošao. Povratak dolazi tačno deset godina nakon odlaska iz kluba, a Nedović je potpisao trogodišnji ugovor. 

Za crveno-bele Nedović je nastupao od 2008. do 2012. godine nakon čega je otišao u Lijetuvos Ritas, Iz Litvanije se zaputio u NBA gde je godinu dana bio član Golden Stejta, nakon čega je usledii povratak u Evropu. Igrao je u Španiji za Valensiju i Unikahu, a zatim je dve sezone nastupao za Olimpiju iz Milana. 

Prošle sezone iskusni bek bio je član Panatinaikosa gde je prosečno beležio 14,3 poena, 3,2 asistencije i 2,2 skoka po meču. U karijeri je do sada osvojio grčki kup i grčko prvenstvo 2021. godine, a 2017. je sa Unikahom uzeo i evropski trofej pošto je sa timom iz Malage uzeo Evrokup. 

Nakon odlaska iz Milana 2010. godine Nedović je takođe bio meta Crvene zvezde, ali tada nije došao u klub, dok se sada vraća na Mali Kamegdan gde će sa crveno-belima igrati ABA, KLS i Evroligu.