Blizu?

ZVEZDA UZIMA CENTRA BUDUĆNOSTI? Već igrao za srpski klub, a ima iskustvo iz Evrolige!

Autor Dušan Ninković

Doskorašnji član podgoričke Budućnosti jedna je od želja Crvene zvezde u ovom trenutku.

Izvor: MN Press

Košarkaški klub Crvena zvezda radi na jačanju ekipe za novu sezomnu, a tri pojačanja već su predstavljena. Novi trener Vlada Jovanović imaće na raspolaganju Nemanju Nedovića, Hasana Martina i Džona Holinsa, a danas se priča i o dvojici crnogorskih košarkaša.

Prvo se pojavila informacija da je Zvezda zainteresovana za beka Vladimira Mihailovića, dok "SportKlub" prenosi da je blizu dogovora sa beogradskim klubom centar Zoran Nikolić (26). Dugogodišnji košarkaš Budućnosti slobodan je u izboru nove sredine ovog leta, nakon što mu je istekao ugovor sa Podgoričanima.

On bi mogao da ojača centarsku liniju crveno-belih, a u ekipu regionalnog šampiona doneo bi i iskustvo igranja Evrolige, u kojoj je nastupao u dresu Budućnosti. Crnogorski centar ima 213 centimetara i 107 kilograma, a godinama je i reprezentativac svoje zemlje.

Momak iz Nikšića je u karijeri igrao za španske timove Sant Hoze, Huventud i Prat, a od 2016. godine je u Budućnosti. Podgoricu je kratko napustio tokom sezone 2018/19 kada je nosio dres Mege, ali se ubrzo vratio u redove crnogorskog tima. Sa ekipom iz Podgorice osvojio je deset trofeja - titulu u ABA ligi, četiri šampiona i pet trofeja u kupu.