Košarka

DEJAN RADONJIĆ HOĆE LJUBIMCA GROBARA! U Zvezdi i Partizanu su bili rivali, sada će ZAJEDNO u Evroligu?

Autor Mladen Šolak

Zvučni transfer na pomolu!

Izvor: MN Press

Doskorašnji trener Crvene zvezde Dejan Radonjić želi da u svoj novi tim, Panatinaikos, dovede nekadašnjeg kapitena Partizana Žofrija Lovernja (30). Prema pisanju grčke redakcije "SDNA", iskusni centar je želja crnogorskog stručnjaka i mogao bi da pojača Atinjane posle dve godine u Žalgirisu.

Lovernj je ostavio dubok trag u Srbiji, jer je nosio dres Partizana od 2012. do 2014, u njemu se afirmisao i postao reprezentativac Francuske, sa kojom je bio šampion Evrope 2013 i osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu 2014. i na Eurobasketu 2015. Snažni centar posle crno-belih igrao je za Himki, a onda je započeo trogodišnju epizodu u NBA ligi, gde je bio član Denvera, Oklahome, Čikago Bulsa i San Antonija. Potom se vratio u Evropu i došao u Fenerbahče na poziv Željka Obradovića 2018.

Ostaje da se vidi da li će se zaista uspostaviti saradnja najtrofejnijeg Zvezdinog trenera i prvog kapitena-stranca u istoriji Partizan.

U Panatinaikosu je trenutno važna i tema ostanka kapitena Janisa Papapetrua, od koga je navodno Fenerbahče odustao. "Svaki klub koji želi da ga dovede može da plati Panati otkupnu klauzulu do sutra i da ga potpiše", objavio je u četvrtak specijalizovani portal "Eurohoops". Takođe, poznato je da se PAO ovog leta rastao sa Nemanjom Nedovićem, koji je prešao u Crvenu zvezdu uz takođe plaćeno obeštećenje Atinjanima