BUM!

BOMBA IZ GRČKE - PARTIZAN HOĆE KAPITENA PANATINAIKOSA! Željko Obradović "krade" igrača Radonjiću, rok je 24 sata!

Autor Milutin Vujičić

Partizan je spreman da lansira novu bombu, a to bi mogao da bude dobro poznati Janis Papapetru.

Izvor: MN Press

Partizan je ovog leta doveo već doveo Danila Anđušića, Dantea Egzuma i Džejmsa Nanelija i tako "kompletirao petorku", a baš u danu kada je predsednik kluba Ostoja Mijailović poručio da se najveće pojačanje očekuje u narednih pet dana - novinari iz Grčke plasirali su "bombu" koja će obradovati Grobare!

Crno-beli su krenuli po Janisa Papapetrua, kapitena Panatinaiksa, prenosi grčki portal "Sport24". Prema njihovim informacijama, Željko Obradović je već stupio u kontakt sa njim i sprema se veliki transfer u Beograd.

Pantinaikos je inače saopštio da svaki klub koji želi Papapetrua može da plati klauzulu do sutra i potpiše ga, a nezvanično se njegov "izlazak" iz ugovora plaća 400.000 evra.

Prethodno je Papapetru bio na korak od Fenerbahčea, da bi na kraju odustali iz nepozntih razloga, tako da su u Panatinaikosu bili uvereni da će košarkaški reprezentativac Grčke ostati u Atini i sarađivati sa novim trenerom Dejanom Radonjićem, međutim izgleda da je na pomolu preokret.

Papapetru ima ugovor sa "zelenima" na još godinu dana, ali njegova klauzula o izlasku iz ugovora, koja ističe za 24 sata, sve menja i u slučaju zadovoljavajuće ponude ne bi bilo iznenađenje da ode u Partizan.

Grčki mediji prenose da je Papapetru i te kako zainteresvan da sarađuj sa Obradovićem, najtrofejnijim evropskim trenerom, a krilnog košarkaša vidi kao ključnog u rotaciji crno-belih iduće sezone, prve evroligaške posle osam sezona - u kojoj žele da ostave odličan utisak.

"Sve je ubrzano u poslednjih nekoliko sati i Partizan je spreman da ispuni sve obavezne procedure kako bi doveo Papapetrua u Beograd", dodaju kolege iz Grčke.

Papapetru je inače rođen 1994. godine i košarku je učio u Americi. Išao je na Floridi u srednju školu, pa je studirao na Univerzitetu Teksas, da bi se 2013. vratio u Grčku gde je igrao za Olimpijakos punih pet sezona. Tada ih je "izdao" prešavši u Panatinaikos čiji je član od 2018.

Kapiten je "zelenih" i prošle sezone u Evroligi je prosečno postizao 12,1 poen u Evroligi, a beležio je i 4,1 skok i 2,4 asistencije.