ZVANIČNO

BOMBA! PARTIZAN POTVRDIO - DOVELI SMO NAJVEĆE POJAČANJE: Stigao kapiten velikana, crno-beli već imaju MOĆAN tim!

Autor Milutin Vujičić

Partizan je potvrdio na zvaničnom sajtu da je Janis Papapetru potpisao ugovor.

Izvor: MN Press

Grčki krilni košarkaš Janis Papapetru (28) novo je i najveće pojačanje Partizana ovog leta, saopštio je klub. Još pre nekoliko dana pojavila se informacija da će kapiten Panatinaikosa postati novi igrač crno-belih, a navijači sada konačno mogu da odahnu pošto je saradnja dve strane ozvaničena.

Papapetru je četvrto pojačanje crno-belih ovog leta i stigao je posle Danila Anđušića, Dantea Egzuma i Džejmsa Nanelija, tako da su crno-beli već sada sklopili moćan tim.

Partizan je saopštio da je Grk došao kao slobodan igrač, pošto je prethodno "izašao" iz ugovora sa Panatinaikosom. Već se oprostio i od navijača atinskog kluba za koji je nastupao u prethodne četiri sezone. Pre toga je pet godina bio igrač Olimpijakosa, njihovog najvećeg rivala.

Grčki mediji prethodno su preneli da je Papapetru bio izuzeto zainteresovan da sarađuj sa Željkom Obradovićem, najtrofejnijim evropskim trenerom, i da je to prelomilo da dođe u Beograd gde će takođe igrati Evroligu.

Novo pojačanje Partizana iza sebe ima devetogodišnje iskustvo igranja u Evroligi, a u prethodnoj sezoni Papapetru je prosečno beležio 12 poena, uz 3,2 skoka u najjačem evropskom klupskom takmičenju. U nacionalnom šampionatu Grčke, Papapetru je u sezoni 2021/22 imao učinak od 12,8 poena i 3,7 skokova po meču.

Vredi istaći i da u svojoj kolekciji ima pet titula nacionalnog šampiona te zemlje, dva nacionalna kupa i dva Superkupa uz priznanja za najkorisnijeg igrača šampionata i nacionalnog kupa Grčke 2021. godine.