POTPISANO!

BUM! ZVEZDA DOVELA VELIKO POJAČANJE: Godinama ga je "jurila", a sada stiže pravo iz ŠAMPIONA EVROPE!

Autor Mladen Šolak

Višegodišnja "potera" crveno-belih za velikim srpskim talentom je uspešno završena.

Izvor: MN Press

Srpski reprezentativac Filip Petrušev (22 godine, 211 centimetara) je novi košarkaš Crvene zvezde, preneo je "Sport klub", a onda potvrdio klub! On će doći među crveno-bele pravo iz Amerike, gde je nastupao na NBA letnjoj ligi nakon definitivnog rastanka sa Anadolu Efesom, aktuelnim šampionom Evrope.

Zvezda je saopštila da je Petrušev potpisao ugovor za narednu sezonu.

Filip je u Tursku otišao prošlog leta kao MVP ABA lige i "A" reprezentativac Srbije, ali tamo nije uspeo da se izbori za šansu i minutažu kod trenera Ergina Atamana. Sada će doći u ekipu Vlade Jovanovića i ponovo će zaigrati u Srbiji, gde je u sezoni 2020/21 sa velikim uspehom nosio dres Mege, u koju se vratio sa poznatog koledža Gonzaga.

Petrušev je i prethodnih godina bio želja Crvene zvezde i to predsednik kluba Nebojša Čović nije krio. Tako je još pre godinu i po prvi čovek crveno-belih otkrio da je tada veliko obeštećenje bilo prepreka da Filip obuče dres tima sa Malog Kalemegdana, košarkaš je u međuvremenu prihvatio poziv Efesa i preselio se u Istanbul, a sada je spreman da krene ispočetka u crveno-belom.

Petrušev je rođen u Beogradu u aprilu 2000. trenirao je u Zvezdi i Partizanu, pa košarkaško školovanje od 2014. nastavio u dresu Baskonije, odakle je 2016. otišao u Ameriku, u srednju školu u Konektikatu. Na prestižnom koledžu Gonzaga potom je igrao veoma dobro, prosečno postizao 17,5 poena, pa mnoge iznenadio odlukom da se vrati u Evropu i da postane profesionalac.

Taj potez je bio odličan za njegov razvoj, jer je u dresu Beograđana stekao veliko samopouzdanje i bio glavni igrač Mege u sezoni u kojoj je završila na šestom mestu ABA lige i u finalu Superlige Srbije.  Prošlog leta on je bio i član reprezentacije koja je učestvovala na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, ali nije uspela da se plasira na najveći turnir. I posle odlaska Igora Kokoškova i dolaska Svetislava "Karija" Pešića, mladi centar je ostao u ekipi i na širem je spisku kandidata za mesto u timu na predstojećem Evropskom prvenstvu u Češkoj i Nemačkoj.

Petrušev bi mogao da ode na Eurobasket kao košarkaš Crvene zvezde. Crveno-beli su u ovom prelaznom roku doveli Nemanju Nedovića, Džona Holanda, Hasana Martina i Dalibora Ilića.