Dolazi!

JOŠ JEDNA BOMBA U CRVENOJ ZVEZDI! Dolazi Amerikanac koga NIKO nije očekivao - bio i u NBA i u evropskim velikanima!

Autor Dušan Ninković

Američki košarkaš je blizu potpisa sa srpskim klubom.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je blizu još jednog pojačanja, a u Beograd bi uskoro trebalo da stigne krilni centar Ben Bentil (27 godina, 204 centimetra).

Kako "SportKlub" saznaje, doskorašnji košarkaš Olimpije iz Milana biće šesto letnje pojačanje crveno-belih za veoma napornu sezonu koja ih očekuje. Njegovim transferom verovatno bi se u potpunosti formirala centarska linija tima sa Malog Kalemegdana za narednu sezonu.

Bentil je prethodne sezone nastupao za milansku Olimpiju i na mečevima Evrolige prosečno beležio 5,6 poena i 2,4 skoka. Pored mesta krilnog centra koje mu je prirodno, može da igra i kao klasična petica, što će svakako biti plus za crveno-bele, kao i njegov šut za tri poena.

Američki krilni centar je već igrao protiv Crvene zvezde u Evroligi:

Svojevremeno je Bentil izabran kao 51. pik na NBA draftu, ali pravu šansu nije dobio. Odigrao je samo tri meča za Dalas tokom sezone 2016/17, a mnogo dublji trag ostavio je u evropskoj košarci. Nosio je dres Šalona, Bilbaa, Peristerija, Panatinaikosa, Bahčešehira i Olimpije iz Milana, a na početku karijere kratko je igrao i u Kini.

Podsećamo, Crvena zvezda je ovog leta već obezbedila potpise Nemanje Nedovića, Džona Holanda, Dalibora Ilića, Filipa Petruševa i Hasana Martina. Pored krilnog centra koji se očekuje u narednim danima, Zvezda traži i startnog plejmejkera za narednu sezonu, a najbliži potpisu je Amerikanac Šabaz Nejpijer.