Košarka

OVU MIŠKOVU OBJAVU SU SVI ČEKALI! Objavio za koga će igrati Vasa Micić, društvene mreže se USIJALE!

Autor Mladen Šolak

Više ne postoji dilema oko toga gde će MVP!

Izvor: MN Press

Odličeno je – Vasilije Micić igraće i sledeće sezone u Anadolu Efesu. Najbolji plejmejker Evrope i dvostruki uzastopni MVP finala Fajnal-fora potvrdio je da neće menjati dres i da će sa turskim velikanom pokušati da i treći put u nizu osvoji Evroligu.

To je objavio njegov agent Miodrag Miško Ražnatović, čime je završio nagađanja oko toga gde će igrati Micić, uprkos očekivanjima da bi ovog leta mogao da se preseli u NBA ligu, gde mu je kvalitetom odavno mesto.

"Uzastopni MVP Fajnal-fora, Vasilije Micić, igraće sledeće sezone za Anadolu Efes!", kratko je objavio Ražnatović i izazvao euforiju među navijačima turskog kluba. 

NBA prava na Vasilija Micića su u vlasništvu Oklahome, ali se iz leta u leto ta saradnja ne događa, iako prvi "plej" Evrolige nema ništa protiv odlaska preko okeana. On je, ipak, više puta isticao da želi da ode u Ameriku da bi igrao, a ne da bi doneo drugovima potpisani dres i u tim rečima se može nagovestiti i odgovor na pitanje zašto je i ovog leta odabrao da igra u Evropi, gde već dve godine nema boljeg od njega.

Podsetite se njegovog najvećeg koša u karijeri - trojke za pobedu u polufinalu Fajnal-fora protiv Olimpijakosa, ovog proleća u Beogradu. Ovako je to izgledalo:

"Iskreno, imam želju da odem u NBA, ali na način koji sam rekao i ljudima iz Oklahome, a to je jedino da igram tamo. Ja stvarno ne vidim sebe da odem tamo da bih rekao drugarima iz kraja da sam bio u NBA ligi i da im donesem dres Oklahome. Mene to ne inspiriše. Ja sam i ovde došao kada je Efes bio poslednji, a imao sam ponude i nekih, možda, zvučnijih imena. Na svom iskustvu sam video da mene inspiriše da igram, da budem deo kolektiva, da dajem svoj maksimum. Ne mora to uvek da bude glavna uloga, ali ja ću se uvek izboriti za to što mi se pruža i daću svoj maksimum. Sve ostalo nije u mojim rukama. Kažem, sam odlazak tamo ne vidim na način da budem samo deo ekipe. Oni to znaju, iskreno sam im to rekao. Možda to nekome zvuči arogantno i prepotentno, ali tako je...", rekao je Micić u toku minule sezone o odlasku u Ameriku.

Vasa je član Efesa od 2018. godine i za to vreme je osvojio niz klupskih i indivualnih priznanja, počev od dve titule Evrolige, dve titule MVP-a Fajnal-for a, kao i nagradu za najboljeg igrača Evrolige 2021. Takođe, 2022. bio je najbolji strelac Evrolige, na prošla dva finala je bio najbolji strelac, a 2021. je bio i u idealnom timu takmičenja. Uz to je sa Efesom osvojio i dve titule nacionalnog prvaka, kao i turski Kup i dva domaća Superkupa.