Košarka

PARTIZAN DOVEO PAKLENOG ŠUTERA: Oglasila se i Evroliga - uspeo je što NIKO nije, a Željko Obradović ga NAJBOLJE zna!

Autor Mladen Šolak

Džejms Naneli dolazi u Partizan kao igrač koji je uspeo što nijedan nije u najjačem takmičenju.

Izvor: MN Press

Partizan je ovog leta doveo niz zvučnih pojačanja, a potpis poznatog evroligaškog krila Džejmsa Nanelija (32) snažno je odjeknuo širom Evrope. O kakvom je igraču reč govore i brojevi koje je u ponedeljak istakla Evroliga na svojim društvenim mrežama, a koji govore o fenomenalnim procentima bivšeg šampiona kontinenta sa Obradovićevim Fenerom.

Naneli je jedini igrač u Evroligi koji pogađa više od 49 odsto šuteva za dva poena, za tri poena gađa sa većim procentima od 45 odsto, a slobodna bacanja sa više od 90 odsto pogodaka. Tri tačke dovoljne da opišu kakvo je pojačanje došlo u Humsku ovog leta.

Naneli je prošle sezone igrao za Makabi i imao sjajnu godinu i tokom ligaškog dela Evrolige prosečno postizao 14,1 poena po meču, a u plej-ofu 11 poena u proseku. Amerikanac sada ponovo stiže u tim Željka Obradovića, kod koga je u Turskoj igrao sa velikim uspehom i sa njim u timu crno-beli će dobiti veliku "rafalnu" moć na spoljnim pozicijama.

Uz Nanelija, tu će biti i prošlosezonski lider ekipe Kevin Panter, kao i as Barselone, Dante Egzum. Takođe, crno-beli su doveli i srpskog evroligaškog šutera Danila Anđušića, kao i kapitena Panatinaikosa, grčko krilo Janisa Papapetrua. 

Dok se ekipe još sklapaju i dok crno-beli još prate potencijalna pojačanja na dve pozicije, sasvim je jasno da će Partizan imati tim za visoki domet i za velike ciljeve, od kojih u Humskoj ne beže u najavi sezone. "Moguće je doći u borbu za titulu Evrolige, što da ne?", rekao je u intervjuu za MONDO Danilo Anđušić, ljubimac Grobara koji se ovog leta drugi put vratio u Partizan.