Stigao!

DONČIĆEV OMILJENI AMERIKANAC POTPISAO ZA BARSU: Posle Kalinića stigao i bivši NBA centar, Šaras pravi MAŠINU od tima!

Autor Nikola Lalović

Barselona ne odustaje, žele da osvoje Evroligu i ne žale novac za pojačanja.

Izvor: Profimedia

Šarunas Jasikevičijus nije uspeo ove godine u Beogradu, ali se nada da će sledeće sezone uspeti da osvoji Evroligu. Nakon potpisa Nikole Kalinića nije se stalo, već pojačanja nastavljaju da stižu.

Novi košarkaš Barse zvanično je i američki centar sa slovenačkim papirima Majk Tobi. Reprezentativac Slovenije je prošle godine igrao za Valensiju i u Evrokupu je prosečno beležio 10,3 poena. 

On je nakon završenog univerziteta Virdžinija igrao u razvojnoj ligi, a dobio je i dva kratkoročna ugovora u Šarlotu i uspeo da upiše dva nastupa u NBA ligi. Potom se preselio u Evropu željan minuta, upravo u Valensiju. Ubrzo je poslat u Tenerife, a onda se na početku sezone 2018/19 vratio u redove "slepih miševa". 

Tu je proveo prethodne četiri sezone i osvojo je jednu špansku titulu i jednu titulu u Evrokupu, a sada će sa Barsom juriti nove trofeje. 

Za Sloveniju je počeo da igra 2021. godine i nastupao je za ovaj tim na Olimpijskim igrama u Tokiju gde su Slovenci bili četvrti, a kao što je moglo da se vidi mnogo puta odlično se uklopio u tim.