Au!

BOMBA U ABA LIGI - DOLAZI REALOV SRPSKI BISER: Sa 18 igrao Evroligu, sad dolazi kao OGROMNO pojačanje!

Autor Nikola Lalović

Igokea je napravila veliki posao, dovela je Marija Nakića!

Izvor: MNPress

Transfer bomba u ABA ligi - Mario Nakić je stigao u Igokeu! Nekada jedan od najtalentovanijih košarkaša u Evropi potpisao je trogodišnji ugovor sa Igokeom. 

On je rođen u Beogradu 2001. godine, ponikao je u Zemunu, kratko se zadržao u Partizanu, a onda je 2015. godine prešao u Real Madrid. Vodio je juniore Reala do evroligaške titule 2019. godine, dobio priliku da debituje za prvi tim u Evroligi te sezone, ali nije se izborio za mesto u ekipi.

Sezonu 2020/21 provoe je na pozajmici u Ostendeu gde je osvojio titulu prvaka Belgije i nacionalni kup,  a prošle sezone nastupao je u Andori. Sada se seli iz Španije i vraća na ove prostore. 

Za njega su se borie reprezentacije Španije, Hrvatske i Srbije dok je bio junior, ali se sin nekadašnjeg čuvenog košarkaša Cibone i Partizana Ive Nakića odlučio da obuče dres Srbije. Sada ima 21 godinu i nada se da će u Igokei uspeti da dobije veliku minutažu i da će opravdati epitet velikog talenta. 

Nakić je visok 202 centimetra, igra na pozicijama beka i krila i prvi put će igrati seniorsku košarku na ovim prostorima.