Košarka

FOTO - EVO KO JE UZEO KALINIĆEV BROJ U ZVEZDI! Vlada Jovanović okupio igrače, prvi je stigao novajlija iz ABA lige

Autor Mladen Šolak

Košarkaši Crvene zvezde počeli su da rade individualno i da hvataju ritam pred zvanični početak priprema 25. avgusta.

Izvor: kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde počeli su da se okupljaju pod vođstvom novog trenera, Vladimira Jovanovića. On je u četvrtak vodio trening crveno-belih koji nisu kompletni, jer su Filip Petrušev, Ognjen Dobrić i Nemanja Nedović sa reprezentacijom na pripremama za Evropsko prvenstvo.

Među Jovanovićevim igračima u Beogradu se sprema novajlija iz Igokee, Dalibor Ilić, koji bar na treningu nosi broj "12", u kojem je prošle sezone nastupao najbolji igrač ABA lige, Nikola Kalinić. Takođe, najavljeno je kada će stići stranci. Do tada, igrači obavljaju lekarske preglede i individualnim treninzima spremaju se za 25. avgust, kada će biti zvanično timsko okupljanje, odnosno za 26. avgust, kada će biti odrađen prvi treninga ekipe - bez prisustva reprezentativaca.

Igrači Zvezde će posle desetak dana zajedničkog rata početi da igraju pripremne utakmice od 6. septembra, kada će im rival biti Dinamik. Ovo su svi zakazani testovi crveno-belih:

  • 6.9 Zvezda-Dinamik
  • 9.9 Zvezda-Kluž
  • 14. do 18.9 turnir u Antaliji
  • 22.9 Zvezda-Peristeri
  • 23.9 Zvezda-Olimpijakos

Nova, Jovanovićeva Zvezda tako će hvatati zalet za odbranu ABA lige i domaćih trofeja, kao i za nastupe u Evroligi, u kojoj će tim sa Malog Kalemegdana početi sezonu 7. oktobra, utakmicom protiv Anadolu Efesa u Istanbulu. Novi trener crveno-belih imaće tako mesec i po da radi sa timom, koji je preuzeo posle uspeha sa juniorskom reprezentacijom ovog leta, s kojom je osvojio Evropsko prvenstvo "B" divizije i vratio je u elitu.