Tu je!

ZVEZDIN "PIT-BUL" JE STIGAO: Igrao sam košarku ovog leta, ali sam bio i na plaži - jedva čekam u Evroligu!

Autor Mladen Šolak

Novi igrač crveno-belih Džon Holand došao je u Beogradu i uskoro će se pridružiti novom treneru i saigračima. Ovo su njegove prve reči u crveno-beloj opremi.

Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda mts

Novi košarkaš Crvene zvezde Džon Holand došao je u Beograd i zadužio crveno-belu opremu, u kojoj će nastupati sledeće sezone. On je došao iz Portorika, gde je ovog leta igrao u tamošnjoj ligi, a u izjavi za klupski sajt rekao je da je spreman i uzbuđen zbog novog izazova:

"Imao sam vremena da se odmorim tokom leta, iako sam igrao i košarku u Portoriku, ali odmarao sam pre i posle toga. Imaju puno plaža, lepih mesta za odmor na ostrvu. Vrlo sam uzbuđen, spreman sam, jedva čekam da počnemo. O Crvenoj zvezdi znam puno, pratio sam Evroligu prethodnih sezona i igrao je, znam dosta momaka koji su bili ovde i ostavili veliki trag. Sa nekima sa poput Bilija (Beron) i Nejta (Volters) i razgovarao. Biće vrlo zabavno“ rekao je Holand.

On je prošle sezone bio igrač Burse i pod vođstvom bivšeg trenera Zvezde Dušana Alimpijevića odigrao je jednu od najboljih sezona u karijeri. Sa saigračima je bio hit evropske košarke, stigao je do finala Evrokupa, a postao je poznat i po svojoj izjavi o "pit-bulovima" u ekipi.

"Moja očekivanja su uvek da pobedimo i to je sve na šta sam fokusiran. Verujem da imamo odličan tim, koji može da dogura daleko, tako da jedva čekam. Poznajem neke igrače, pratim Evroligu, pričao sam sa Bilijem (Beronom) i Nejtom (Voltersom), njih znam, Drugačije je kad vidiš te igrače kako igraju košarku i radujem se početku i saradnji sa timom", rekao je Holand.

Džon Holand
Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda mts

U Zvezdi je ovog leta bilo mnogo promena, počev od odlaska trenera Dejana Radonjića i dolaska Vladimira Jovanovića na klupu. Crveno-bele su pojačali Nemanja Nedović, Hasan Martin, Dalibor Ilić, Filip Petrušev, Ben Bentil i Džejlen Adams, a otišli su Dejan Davidovac, Nikola Kalinić, Nejt Volters i Ostin Holins, dok je Marko Simonović završio karijeru i postao asistent novom šefu struke Jovanoviću.

Crvena zvezda će zvanično početi pripreme narednog ponedeljka, objavljen je i raspored kontrolnih utakmica, a ekipa se već okupila na individualnim treninzima: