Doleteo

BENTIL STIGAO U BEOGRAD I UŠAO U ISTORIJU CRVENE ZVEZDE: Jedva čekam da počnem, mnogo sam srećan!

Autor Nikola Lalović

Ben Bentil je prvi košarkaš iz Gane u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana.

Izvor: KK Crvena zvezda

Nakon što je u Beograd prvo stigao Džon Holand, a potom Džejlen Adams i Hasan Martin, sada se na Malom Kalemegdanu pojavio i Ben Benti. Prvi košarkaš iz Gane u istoriji kluba je došao u Crvenu zvezdu sa kojom je potpisao dvogodišnji ugovor.

On je visok 205 centimetara, težak 110 kilograma i igra na pozicijama krila i krilnog centra, a očekuje se da posle odrađenih lekarskih pregleda odmah počne sa pripremama. Što i on sam jedva čeka!

"Izuzetno sam srećan što sam konačno stigao u Beograd i što ću obući dres Crvene zvezde. Ovo će biti novi i lepo iskustvo za mene, igranje za ovaj tim i život u ovom gradu. Jedva čekam da upoznam momke i trenera, i da počnemo sa radom. Ono što znam je da ću raditi žestoko i naporno, uzbuđen sam zbog ovog poglavlja i putovanja i očekujem najbolje" rekao je Bentil po dolasku u Beograd.

Pripreme Crvene zvezde počinju u petak 26.08.2022.godine i već se zna kompletan raspored kako rada tako i pripremnih utakmica u ovom periodu. U novoj sezoni crveno-beli će sa dosta drugačijom ekipom od prošlogodišnje igrati ABA ligu, Superligu, Ku Radivoja Koraća i naravno Evroligu.