Otišao!

PARTIZAN POSLAO CENTRA KOD MARKA GASOLA: Srpski košarkaš prvi put u inostranstvu, posle 3 godine napustio crno-bele!

Autor Dušan Ninković

Srpski košarkaš promenio sredinu i sada će imati prvo inostrano iskustvo.

Izvor: MN Press

Košarkaški klub Partizan oglasio se na zvaničnom sajtu i javnosti saoptšio da će srpski centar Dušan Miletić (24) promeniti sredinu. Nakon dogovora koje su postigle sve tri strane, centar se seli u Španiju i u redovima Đirone će imati prvo inostrano iskustvo u karijeri.

Rastanak Partizana i srpskog centra bio je očekivan ovog leta, jer Miletić u prethodnoj sezoni nije imao prilike da često bude na parketu. On je odigrao samo pet mečeva u ABA ligi i jednu utakmicu Evrokupa, pa je pronalazk nove sredine bio logičan.

Sada će Miletić imati priliku da se dokaže u inostranstvu, a u Španiji će imati priliku da sarađuje sa nekim poznatim košarkašima. Plej Đirone je nekadašnji igrač Crvene zvezde, dok je na centarskoj poziciji svetski poznati Mark Gasol, koji baš u ovom klubu želi da završi karijeru. On igrača iz regiona sa Miletićem će igrati hrvatski košarkaš Roko Prkačin.

Inače, Miletić je član Partizana bio od 2019. godine kada je stigao iz kraljevačke Sloge. Momak rođen u Kosovskoj Mitrovici i pored tri godine u klubu nije dobio mnogo prostora za igru, a čak tri puta je odlazio na pozajmicu u Borac iz Čačka.